• DOLAR 32.539
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2455.17
  • ...
Kızıltepe`de onlarca Kur`an`ın yakıldığı ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - HDP/PKK yandaşlarının Kürt halkına verdiği zararlar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Kızıltepe ilçe merkezinde yakılıp talan edilen banka şubeleri, alışveriş merkezleri, PTT şubesi, maliye binası, HÜDAPAR parti binası ve işyerleri, yapılan caniliği gözler önüne seriyor. Kızıltepe ilçe merkezinde Urfa Caddesi üzerindeki PKK yandaşları tarafından yakılan Medine Ucuzluk Merkezi enkazının temizlenmesiyle ise yanmış Kur’an-ı Kerim’lere rastlanıldı.

Yakılıp talan edilen Medine Ucuzluk Merkezindeki enkazı temizlemeye başladıkları esnada yakılan Kur’an-ı Kerim’leri gördüklerini belirten işyeri sahibi Zeynettin Karaalp, duruma tepki gösterdi.

İşyerindeki Kur’an’lar da yakıldı
“6,7 ve 8 Ekim günleri Kızıltepe halkı için adeta bir kabus gibiydi.” Diyen Karaalp, “Selahattin Demirtaş’ın, ‘Her yer ve her sokak Kobani olacak’ açıklamasıyla sokaklara salınan HDP/PKK yandaşları, Devletin pasifliğinden de yararlanarak Güneydoğu’nun birçok il ve ilçelerinde olduğu gibi Kızıltepe ilçe merkezinde de adeta terör estirdi. İlçe merkezinde bulunan işyerim bodrumla beraber üç katlıydı. PKK yandaşları olaylar esnasında işyerim ile beraber 8 katlı olan işyerini yaktıktan sonra biz de işyerimizi tekrar tadilat yapmak için enkazını temizlemeye başladık. İkinci katı temizlediğimizde bir kolinin içinde yaklaşık 20 adet Kur’an-ı Kerim’in olduğunu hatırladım, gidip baktığımda ise birkaç parça dışında hepsi kül olmuştu.”diyerek tepki gösterdi.

Kur’an yakılmasına kimseden ses çıkmadı!
Allah’ın kelamının yakılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Karaalp, “Amerikalı bir densiz Kur’an-ı Kerim’i yaktığında hemen, hemen tüm İslami kesimlerden tepkiler olmuştu. Ama birkaç gün içerisinde PKK yandaşları Güneydoğu Bölgesi’nde yüzün üzerinde Kur’an-ı Kerim’i yaktı. Başka bir işyerinde ise Kur’an-ı Kerim’leri yere attılar, o necis ayaklarıyla çiğneyip ‘Kürtleri bu kitap geri bıraktı’ deyip hakaretler savurdular.  Ama kimseden ses çıkmadı. Bu da bizi gerçekten çok derinden üzüyor.” ifadelerini kullandı.

“Kürt halkının alnına kara bir leke vurdular”
Karaalp, tepkisini şöyle sürdürdü: “Tarih boyunca Kürt halkı cömertliği, misafirperverliği ve emanete olan sadakatiyle tanınıyordu. Ama PKK/HDP zihniyeti bu son olaylarda kendi görüşlerinde olmayan Kürtlerin işyerlerini yağmalayıp, Kürt halkının alnına kara bir leke vurdular. Bu zihniyetin emaresi sonucu bu mazlum halkın adı artık hırsızlık ve talan ile anılıyor. Bu da bizlerde ciddi bir rahatsızlığa sebebiyet veriyor. Çünkü Kürt halkı ne hırsızdır, ne talancıdır, ne de emanete ihanet eder, bu bizim tarihimizde yoktur. Kızıltepe’de misafir olan Suudi Arabistan vatandaşı Fehad İbrahim Elduveric’in üzerinde bulunan 10 bin TL ile 15 bin Suudi riyalını alınmış, Suriye vatandaşı ve aynı zamanda bacanağı olan Abdullah Muhammed Latif ile beraber IŞİD’çi diye katledip misafirperverliği ayaklar altına aldılar, emanete de ihanet ettiler.”

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir