• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
İbrahim Çeçen Üniversitesinde akademik yıl açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - İbrahim Çeçen Üniversitesinde akademik yıl açılışı yapıldı. Çok Amaçlı Spor Salonunda gerçekleştirilen 2014 – 2015 Akademik yılı açılış törenine Prof. Dr. İrfan Aslan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Telat Yanık, Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu ile Prof. Dr. Yücel Ünal, Ağrı Belediye Başkan Vekili Fehim Çetinkaya, IC Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Çeçen, IC Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer, kamu kurum müdürleri, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler,idari personel ve öğrenciler katıldı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitenin, bölgesinin en önemli bilim merkezlerinden birisi haline geldiğini belirten Prof. Dr. İrfan Aslan, üniversitenin her geçen gün daha fazla gelişen fiziki imkânları, artan eğitim-öğretim kalitesi, güçlenen Ar-Ge altyapısı, yürüttüğü projeleri, gerçekleştirdiği bilimsel ve kültürel etkinlikleri, öğrenci odaklı eğitim anlayışı ve katılımcı yönetim biçimi ile uluslararası bir üniversite olma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini söyledi.

Prof. Dr. Aslan’ın ardından ‘Üniversite ve Sosyal Sorumluluk’konulu bir ders veren İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, program öncesi kampüsü gezme imkanı buldu.

Prof. Dr. Yunus Söylet, toplumsal yaşamda önemli bir yere sahip olan sosyal sorumluluğun herkesin üzerinde durması gereken bir olgu olduğunu ifade etti.

Konuşmalar sonrası Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan üniversiteye ismini veren İbrahim Çeçen adına IC Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer’e, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’e teşekkür plaketi takdim etti. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir