• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Bitlis`te Yusufilere özgürlük kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu önüne gelen Volkan İltaş, İslami davada yıllardır hukuksuzca tutulan mütedeyyin kimliğe sahip Müslümanların biran önce özgürlüklerine kavuşturulması için imza kampanyasını başlatarak, açıklamada bulundu.

Zindan yusufilerinin mücadelesi neticesinde İslami bir hayatla tanıştığını, kendisi gibi binlerce genci İslam’ın güzel ahlakıyla tanıştıran yusufilerin hukuksuzca cezaevinde tutulduğunu belirten İltaş, kendisinin Allah’ın buyurduğu ayetleri söylemek ve hakikati öğrenmek için bu yola çıktığını söyledi.

Daha önce İslami bilmediğini ve İslami bir hayatı olmadığını ifade eden İltaş, “Ama İslam nedir bilmedim. Doğa nedir bilmedim. Helal ve haram nedir bilmedim. Bir gün yusufilerle tanıştım. Allah onlardan razı olsun. Onların sevgisini, saygısını, edebini aldım ve almaya devam ediyorum. Allah’ı çok zikretmeye başladım. Ama o kadar çok cahildim ki, yolumu bir türlü bulamıyordum. Çevreme baktığım zaman, her yer günahkârlar kafamızı nereye çevirsek günahlardan kaçamıyoruz. İslami daha iyi bilmek için cezaevinde bulunan Seydalarımızın biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz.” Dedi.

Kendilerine hakikati ulaştırmak için cezaevinde bulunan yusufilerin serbest bırakılması için çağrı yapan İltaş daha sonra, “Allah’a şükürler olsun bu ahlakı, zindan yusuflarının gayretiyle öğrendik. Şimdi asıl olan hakikati iyi bilmemiz için cezaevinde bulunan, abilerimiz, seydalarımız ve Allah davasını söyledi diye işkence gören, şehit düşen, hastalanıp eziyet çeken ve yılarca cezaevinde kalan Seydalarımızı serbest bırakın. Çünkü onlar Allah’ın aziz kullarıdır. İslam davası için şuan cezaevinde bulunmaktadırlar. Eşleri yollarını bekler, çocukları özlemle kapılarda beklerler. Bugün 42 bayramdır gözü yaşlı babalar, anneler, eşler, kardeşler beklemektedir. Daha ne kadar bunlar gözü yaşlı bekleyecekler.”  İfadelerine yer verdi.

Başbakana, Adalet Bakanına ve medyaya da seslenen İltaş, “ Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanından isteğimiz yusufilerin bırakılmasıdır.  Bir hastalık için milyonlar bir kova su dökerek seslerini duyurdu. Haber kanalları bunları sürekli gösterdi. Ey medya! İstediğini vezir istediğini rezil eden medya! Duyun bu İslam için şehit düşenleri, işkence görenleri, zindanlarda yıllardır bekletilenleri, kafası taş ezilenleri, hunharca katledilenleri, vahşice öldürülenleri de görün.” Şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir