• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
Tarsus'ta faciadan dönüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Edinilen bilgilere göre, dün akşam 20.30 sıralarında Anıt Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan hemzemin geçitten Şehitler Caddesine geçmek isteyen TIR, bir anda tren raylarının üzerinde arızalanarak stop etti. TIR’ın raylar üzerinde durduğunu fark eden bariyer görevlisi Ali Fuat Yıldız hemen aynı anda Mersin ve Adana yönünde gelen ve içi yolcularla dolu olan yolcu trenlerin makinistlerini uyararak durmalarını sağlayarak olası bir facianın önüne geçti.

Konu ile ilgili konuşan bariyer görevlisi olayı şu şekilde anlattı: “Akşam saat 20.30 sıralarında Dumlupınar Caddesi üzerinden gelen TIR hemzemin geçitten geçmeye çalışırken bir anda raylar üzerinde durdu. Şoförün yanına gittiğimde şoför aracın çalışmadığını söylemesi üzerine ben de hemen Tarsus Gar’ından yolcu alarak hareket eden trenin makinistini ve Tarsus’a giriş yaparak TIR’ın bulunduğu geçide yaklaşan içinde yolcu olan yolcu trenin makinistini uyardım. Uyarıyı alan makinistler hemzemin geçine varır varmaz trenleri durdular. Arızalanan TIR ise rayların üzerinde çekildikten sonra trenler yollarına devam ettiler.”

Öte yandan raylar üzerinde arızalanan TIR, şoförün tüm çabalarına rağmen çalışmadığı için çevredeki vatandaşların yardımı ile geriye doğru itilerek rayların üzerinden çekildi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir