• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
İLKHA`nın haberi aileye ışık oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Geçtiğimiz günlerde İlke Haber Ajansı’nın “Tek isteği, kızlarının ders çalışabilmesi için bir lamba” başlığıyla servis ettiği haber, yankı bularak Bursa Yıldırım İlçe Belediyesini harekete geçirdi.

İLKHA’nın yaptığı haber üzerine harekete geçen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Sosyal İşler Müdürüne talimat vererek, ailenin ihtiyacı olan her şeyin karşılanmasını istedi.  Yoksul aileyi medyadan öğrendiğini söyleyen Edebali, aileye bir ev tahsis etti.

Geçtiğimiz günlerde Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası Derneği aracılığıyla ulaştığımız Cevdet Karadağ ve ailesinin dramını gündeme getirmiştik. İLKHA mikrofonlarına tek isteğinin kızlarının ders çalışabilmesi için bir lamba olduğunu dile getiren baba Cevdet Karadağ, yetkilileri ve yardımseverleri kendisine yardım eli uzatmaya ve ihtiyacı olan elektriği bağlamaya çağırmıştı.

Eski bir ahırda yaşamaya çalışan yoksul ailenin durumunu gündeme getirdiğimiz haberden sonra Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, söz konusu habere duyarsız kalmayarak aileye yardım elini uzattı.
Yapılan haber üzerine aileye dayalı döşeli bir ev tahsis eden Başkan Edebali, medya aracılığıyla ailenin durumunu öğrendiğini söyledi.

Haberi duyar duymaz hemen harekete geçtiğini kaydeden Başkan Edebali, “Birgün içerisinde dayayıp döşediğimiz bu evde aileyi ikamet ettireceğiz. Tabi kızlarımızın söylemiş olduğu ‘Biz ışıklı bir ortamda ders çalışmak istiyoruz’ sözleri üzerine bizler  de vicdanen çok rahatsız olduk. İnşallah ailemiz bu evde mutlu huzurlu bir hayat yaşarlar. Biz   de katkılarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Baba Cevdet Karadağ ise yardımcı olan herkese çok teşekkür ettiğini söyleyerek, “Başta Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası olmak üzere duyarlı davranan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Ders çalışmak için bir lamba isteyerek gündeme gelen 14 yaşındaki Yasemin Karadağ ise, emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini söyleyerek artık ders çalışmak için bir ortamı olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.  

İlgili haberin linki:    http://www.ilkehaberajansi.com.tr/haber/tek-istegi-kizlarinin-ders-calisabilmesi-bir-lamba.html   

(Zeki Aras –İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir