• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
Sait Şahin: Müslüman Kürtler Çözüm Sürecinin Kurbanı mı ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Demirtaş`ın çağrısı ile başlayan ve HDP ve PKK`lıların 38 kişinin ölümüne sebep olduğu Kobani olaylarını Hür Haber`e değerlendirdi. İnsanların kıyafet tercihi sebebi ile yaftalandığı ve öldürüldüğünü söyleyen Şahin, Çözüm Süreci`nin yalnızca PKK ve HDP muhatap alınarak sürdürülmemesi gerektiğini çünkü PKK`nın Kürtlerin tek temsilcisi olmadığını söyledi.

"MÜSLÜMAN KÜRTLER ÇÖZÜM SÜRECİNİN KURBANI MI?"

Biz geçmişi düşünmeden silahın ve şiddetin ülkemizden çekilmesi adına PKK ile görüşülmesine destek bile verdik. Fakat burada Müslüman Kürtlerin canı malı korunmuyor. Ortada bir boşluk doğmuş durumda. Biz bu durumda Hükümete soruyoruz. Biz çözüm sürecinin kurbanı mıyız? Bizi kurban mı seçtiniz? PKK çözüm sürecine ilişkin gerekli adımları atmadan masumlaştırıldı. Böyle olunca da gücüne güç kattı. Bölgede boşluk bulduğu her yerde bir paralel devlet görüntüsü vermeye başladı.

"İNSANLAR SAKALI VE ÇARŞAFI YÜZÜNDEN KATLEDİLDİ"

Kobani olaylarında kendi halinde olan sırf sakallı, sırf çarşaflı olduğu için ya da sırf bizim partimize üye olduğu için insanlar katledildi. Biz karşılık vermedik ama artık arkadaşlarımıza kendinizi, canınızı, çocuklarınızı, kadınlarınızı koruyun dedik.

"BİZE VE KARDEŞLERİMİZE KOBANİ`DEN GETİRİLEN İNSANLAR SALDIRTILDI"

Burada kardeşlerimize Kobani`den getirilen insanlar saldırtıldı. Yani onları önce sahiplenmiş oldular. Sonra da onlara İşte sizi Kobani`de öldürenler bunlar diye bizi işaret ettiler.

"TOPLANTI İDDİASI YALANDIR! EĞER PARTİMİZE ÜYE İSE ÇIKSIN İSPATLASIN!"

MHP-Hüdapar-IŞİD toplantısı diye servis edilen foto konusu: Bizim bu fotoğrafla ve oradaki arkadaşla hiçbir ilişkimiz yoktur. Bir kişi aynı anda iki partiye üye olamaz. Eğer o fotoğraftaki şahıs partimize üyeyse buyursun ispatlasınlar. Üyemiz değil hiç de olmadı. Zaten öğrendiğimiz kadarıyla o fotoğraf da bir bayramlaşma toplantısında çekilmiş.

"IŞİD`İ DESTEKLEMİYORUZ DESTEKLEMEYİZ DE"

IŞİD`i desteklemiyoruz desteklemeyiz de. Zaten IŞİD bizi de tekfir etmiş, dinsiz ve kafir ilan etmiş durumda. Kaldı ki Ortadoğu`daki bu savaşa Türkiye`den destek veren ya da taraf olan gruplardan asla olmadık. Biz Suriye`nin silaha bulaşmaması gerektiğini düşünen bir yapıyız. Zaten oradan PKK`nın cenazeleri de geliyor. IŞİD`e gidenlerin cenazeleri de geliyor. Hüda-Par bir tek cenazeye sahip çıkmış mı? Bir tek arkadaşımızın cenazesi bile gelmedi. Çünkü gitmedi.

"ABD IŞİD`İ VURDU ÇÜNKÜ..."

ABD IŞİD`e ciddi bir müdahale yapmadı. Son birkaç güne kadar böyleydi. Peki ne oldu da ABD IŞİD`E vurdu? Çünkü IŞİD`e vurmanın pazarlığı olarak karşılığında Türkiye`yi karıştırma rüşvetini aldı.

"HÜKÜMET ÇÖZÜM SÜRECİNDE BÜTÜN KÜRT YAPILANMALARINI TANIMALIDIR"

Çözüm sürecinde PKK tek taraf olmaktan çıkmalıdır. Buradaki diğer özellikle baskı altındaki Müslüman Kürtler ve diğer yapılar sürece dahil edilmelidir.

"PKK KÜRTLERİN TEK TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR"

Bu bağlamda Süreç PKK`nın saldırılarına karşı bu kesimlere bir garantör olmalı. PKK KÜrtlerin tek temsilcisi değildir.

ANADİL MESELESİ

Anadilde eğitim konusunda Hüda Par, Kürt, Türk ya da bir başka farketmez. Bu topraklarda varolan her yapı resmi dil olabilir. Kazakistan`da 120 civarında resmi dil var. Belli sayıda başvuru olduğunda bu insanlar gidip kendi okullarını açıp dillerini öğretebilmeli.

Kaynak: Hürhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir