• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
Muş Valisi PKK`lılarca  tahrip edilen okulları inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş Valisi Vedat Büyükersoy geçtiğimiz günlerde PKK/HDP`nin IŞİD`in kobani`ye  girmesini bahane ederek Muş`un Varto ilçesinde başlattıkları eylemler esnasında tahrip ettikleri eğitim kurumları ile kamu binalarında incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Büyükersoy’a Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Varto Kaymakamı Tahir Şahin ve kurum amirleri eşlik etti.

Varto ilçesinde PKK/HDP çetelerince  yapılan eylemler sırasında yakılan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür Merkezi, Varto Anaokulu, Hürriyet Anaokulu-İlkokulu ve Ortaokulu, M. Akif Ersoy İlkokulu, Çok Programlı Lise, Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinde incelemelerde bulunan Büyükersoy, burada öğrencilerle bir araya geldi.

"Bu işleri yapanları yakalayıp adalete teslim edeceğiz``

Vali Büyükersoy incelemeleri esnasında öğrencilerle yaptığı sohbetinde, “Bu eylemler, Demokratik Çözüm, Milli Birlik Sürecini arzu etmeyenleri sevindiren eylemlerdir. Bu işleri yapanları yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Suçlu olan varsa suçlarının cezasını muhakkak çekecekler. Böyle bir dönemde okulların yakılması, çocukların istikbalinin yakılması, insani olmayan bir davranıştır. Ne gerekçe olursa olsun, hiçbir gerekçe insan hayatını ortadan kaldırmaya ve insana hizmet eden kurumları, işletmeleri, ortadan kaldırmaya sebep olamaz`` diye konuştu.

Eylemler sırasında özellikle eğitim kurumlarında yapılan tahribatları, eğitime yönelik bir darbe girişimi olarak yorumlayan Vali Büyükersoy, yaptığı incelemelerin ardından okulların bir an önce eğitim ve öğretime açılması için talimatlar vererek, tadilat işlemlerinin ivedilikle başlamasını istedi.   (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir