• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Seyahat engellilerinde hakkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Dünya Beyaz Baston Günü dolaysıyla Gaziantep Umum Minibüsçüler Odası’na bir ziyaret gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, burada engellilerin otobüslerde yaşadıkları sıkıntıları Oda Başkanı Sofu Çolak ile paylaştı. Şehirdeki engelli vatandaşların ulaşımda yaşadıkları sıkıntının giderilmesi için ulaşımdaki yetkililerle ortak akılla hareket edileceğini belirtti.

Gaziantep’te ortak aklın ürünü olan bir girişimde bulunduklarını belirten Çelebi, “Engellilerin otobüslerden yararlanabilmesi için Gaziantep Umum Minibüsçüler Odası ve Gaziantep Özel Halk Otobüsleri Derneği ile birlikte hareket ediyoruz. Engelli vatandaşların da herkes gibi kaldırıma çıkma, otobüse binme, pazara gitme gibi hakları bulunmaktadır. Engelli bireyler ülke içinde bugüne kadar fazla seyahat edemediler. Engellilerin büyük bir kısmı dar gelirli insanlardır. Bu türden bu insanların toplu taşıma araçlarını kullanmak zorundalar. Bu insanlara toplu taşıma sahiplerinin ve şoförlerin yardımcı olması gerekir. Engelliler toplu taşıma araçlarına daha çok ihtiyaç duymaktadırlar. Buna göre bir kanun çıkarıldı. Engellilerin kanuna göre toplu taşıma araçlarına binmek hakları bulunmaktadır.”diye konuştu.

Tüm engellilerin 15 Ekim “Dünya Beyaz Baston Günü”nü kutladığını ifade eden Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak ise, şoförler ile görüştüğünü ve engellilere ulaşım konusunda yardımcı olacaklarını kaydetti.

Yönetim kurulu ve şoförler ile birlikte bu konuda daha çok duyarlı olacaklarını aktaran Çolak, “Biz her toplantımızda arkadaşlarımıza engellilere ve yaşlılara saygılı olmaları, yardımcı olmaları konusunda uyarılar yapıyoruz. Şoför arkadaşlarımızı SMS yönü ile uyarılar yaptık. Engelli vatandaşlara gereken kolaylığı sağlayacağız.” dedi.


Çolak, toplam 487 otobüslerinin olduğunu ve bu araçlardan tüm engellilerin yararlanacağını belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir