• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
Provokatör Espinoza Diyarbakır'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İsrail’in Gazze’de Müslümanları bomba ile imha etmeye çalıştığı bir dönemde sahabeler şehri olan Diyarbakır’da provokasyon amaçlı iftar yemeği veren ABD Konsolosu Espinoza’nın, Kobani provokasyonun hemen ardından Diyarbakır Valiliğini ziyaret etmesi manidar bulundu.

Diyarbakır’da HDP ile beraber vermek istedikleri sözde iftar programına tepki gösteren Müslüman Diyarbakır halkının tepkisi üzerine geri adım atarak iftar programını iptal eden Espinoza’nın, HDP’li yetkilileri azarladığı günlerce konuşulmuş, yaşanan olaylar sonrası Pkk/Hdp’li çeteler, İslami STK’lara saldırılar yaparak Müslümanları hedef almışlardı.

Amerika dönüşü, Kobani bahanesiyle çeteleri sokaklara çağıran HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın provokasyonunun hemen ardından Diyarbakır valiliğini ziyaret eden Espinoza’nın ziyareti “Yeni bir provokasyon mu?” sorusunu akla getirdi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret eden ABD Konsolosu John I. Espinoza, Vali Aksoy ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Diyarbakır’da PKK/HDP’lilerce yaşatılan kaosun ardından Diyarbakır’a gelen Espinoza, Diyarbakır’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir