• DOLAR 32.583
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2459.274
  • ...
"Huzurun en büyük düşmanı: Uyuşturucu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-  Sosyal  çevrelerinin bozuk olmasından ve ailesinin ekonomik sıkıntılarının olmasından kaynaklanan sorunları sebebiyle uyuşturucu belasına düştüğünü ve kendisini bir anda içinden çıkılmaz bir ortamda bulduğunu söyleyen S.B, uyuşturucuya müptela olmasının en büyük sebeplerinden birinin de gençlerin, bu ortamlara ulaşmasına engel olması gereken ve bu ortamların yaygınlaşmasını engellemesi gereken yetkililerin görevlerini yapmaması olduğunu söyledi.

Yıllardır uyuşturucunun pençesinde hayatının en güzel günlerini harcadığını ve bundan dolayı çok pişman olduğunu söyleyen S.B yaşadıklarını ve duygu düşüncelerini İlke Haber Ajansına anlattı.

“Çocuklarda özenti olarak ilk önce sigaraya alışıyorlar sonra maddeyi öğreniyorlar”

20 yaşındayım. İnşaatta fayans işi yapıyorum. 10 yıla yakındır bu işteyim.  Okulumu 6. Sınıfa kadar okudum ancak evin maddi durumu düşüktü diye okulu bıraktım.

Doğma büyüme Diyarbakırlıyım. Sokaklara gelince de; kimilerinin ellerinde madde, kimilerinin elinde ise uyuşturucu var. Ve bu halleriyle sokaklara çıkıyor. Gençlik giderek daha da kötülüğe bulaşıyor. Bu durumun en büyük sebebi ise özentidir. Etraftaki serseriler çocukları yanlarına alıp bir iki kelime ediyorlar. Tabi ki onlarında esrarları ellerinde açıkça kullanıyorlar. Onları bu durumda gören çocuklar tadına bakmak istiyor ve bir şekilde hevesleniyorlar.  Sigara nasıl bir hevesse oda aynı şekilde bir hevestir. Çocuklarda özenti olarak ilk önce sigaraya alışıyorlar. Sonra madde kullanmayı öğreniyorlar. Bu maddeleri temin etmek de kolay olunca artık gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

“Dertlerden kurtulmak adına bir sığınma durağı olarak gördüm “

Ben 6-7 yıldır esrar kullanıyorum. 7-8 yaşında iken sigaraya başladım.  12 yaşındayken de esrara başladım. Çevrede çok fazla madde kullananlar var. Bu sokaktan aşağı inip yan sokağa gidersek onlarca çocuğun esrar kullandığına şahit olabilirsiniz. Ben kendi şahsımı söylüyorum. Evdekilerle her kavga ettiğimde gidip esrar alıp içiyorum. Bu maddeyi dertlerden kurtulmak adına bir sığınma durağı olarak gördüm ve öylece bağlandım. Ancak her zaman için bu durumdan kurtulmak ümidini de besliyorum.

“Diyarbakırlı gencin tek isteği huzur”

Diyarbakırlı biri olarak kendi memleketimde ağır bir travma yaşıyorum. Bizim tek istediğimiz huzur. Başka bir şey istemiyoruz.  Benim hedefimde biran önce evlenip bu maddeyi bırakmak ve huzurlu bir aile kurmak var.

“Yetkililerin üzerine düşen görevi yapmadığı kanısındayım”

Esrar ve uyuşturucu madde kullanımı tetikleyen en büyük sebep piyasada fazlasıyla bulunmasıdır. Her köşe başında ikişerli, üçerli gruplar halinde adamlar duruyor ve bu maddeyi satıyorlar. Kimsede müdahale etmiyor. Haliyle yayılması da normaldir. Öncelikle bunun bir önleminin alınması ve gençlerin buna ulaşmasının engellenmesi gerekir. Bu konuda yetkililerin üzerine düşen görevi yapmadığı kanısındayım.

“Bazı polisler var madde de kullanıyorlar”

Polisler, bu maddeleri satanları defalarca yakalayıp bırakıyor. Polislerin, bu işi yapanlardan haberleri var. Hatta şahit olduğum kadarıyla bazı polisler var madde de kullanıyorlar. Çünkü içerken bir gün bizi yakaladılar. Polis bizi görünce o maddeyi katlayıp attık bir köşeye. Sonra polis arabadan inerek attığımız esrarı bularak aldı ve arabanın içinde içti.

Bir arkadaşla madde kullanırken o maddeyi kullandığımız yerden polisler geçtiler. Hepimiz korktuk ve elimizdeki esrar sigaralarını sakladık. Polisler geldi ve elimizdeki esrarları aldı ve götürdü. Bize de bir şey demedi.

Bundan bir iki hafta öncede ben ve bir arkadaşım elimizde esrar yakalattık. Bizi alarak narkotik’e götürdüler ve bize birkaç imza attırdılar. Daha sonra serbest bıraktılar.

“Özenenlere tavsiyem odur ki bu işler özenilecek bir iş değildir.”

Bize bakıp da özenenlere tavsiyem odur ki bu işler özenilecek bir iş değildir. Bu pisliğe bir bulaştınızsa bir daha kendinizi kurtarmanız mümkün olmuyor. Bunu hiçbir kardeşime de tavsiye etmiyorum. Biz bu yoldan geçtik, hiç bir şey anlamadım sadece huzur istiyorum. Devlet yetkililerinin, gençlerin bu hale nasıl girdiğini, neden girdiğini ve bu bataklıktan kurtulma yollarını bulmasını ve gerekli önlmei almalarını istiyorum. (Fikret Kavgalı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir