• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Şırnak esnafı isyan ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-  IŞİD’in Kobani’ye girmesi ve son günlerde şiddetlenen çatışmalar neticesinde Şırnaklı YPG üyelerinin öldürülmesi bahanesiyle 2 gündür açılamayan kepenkler esnafı zor durumda bıraktı. Esnaflar açılamayan iş yerleri nedeniyle adeta isyan bayrağını çekti.


 

Esnafın kepenginin kapattırılmasının aybaşına denk gelmesi ise esnafın sıkıntısını artırdı. Aybaşında borç toplamayı umut ettiğini belirten Şırnaklı esnaflardan H.B, “Benim iş yerim giyim üzerine ve yüzde 50 borca gidiyor. Kepenklerin kapatılmasının aybaşına denk gelmesi çok kötü oldu. Artık yarın açılsa bile kimse borcunu veremeyecek, bende ödemelerimi yapamayacağım.” diye dert yandı.
 

Esnaf olarak isyan bayrağını çektiklerini belirten H.E. ise “Bir gün Kobani bir gün YPG’linin ölmesi, her gün başka bir bahane ile bu kepenklerin kapanmasından artık esnaf olarak isyan bayrağını çektik. Bu iş dükkânların kapanmasıyla çözülmez, çözülebiliyorsa bir ay açmayalım, ama çözülmez. Bu uygulamalara son verilmesini istiyoruz” dedi.


 

Olaylar nedeniyle bir haftadır dükkânların kapalı olduğunu dile getiren F.B, “Ben 700 TL kira ödüyorum bir haftadır belli sebeplerle iş yerleri açılmıyor. Bu nasıl bir sistemdir, hangi akla hizmettir? Kiramızı kim ödeyecek? Çocuklarımıza kim bakacak? Bu işe bir çözüm bulunsun yeter artık! Ölen Kürt, öldüren Kürt, dükkânı yağmalanan Kürt, artık bu millet uyansın düşmanını dostunu tanısın” diye isyan etti.


Kurban bayramından bu yana Şırnak’ta 6 gün kepenkler açılamadı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir