• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
`Peygambere ve Kur`ana sahip çıkalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa İl Müftülüğü Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle kendi personeline yönelik konferans düzenledi. Düzenlenen programa konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan katıldı.

Konfrans, Eyyübiye İlçesine bağlı Abomor Camii İmam-Hatibi M. Fatih Kahvecibaşı`nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, tüm din görevlilerinin cami ve din görevlileri haftasını kutlayarak,   din görevlilerinin ve camilerin hatırlanmasının oldukça önemli olduğunu belirtti.

Daha sonra “Cami ve Gençlik” konulu bir konferans veren Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan, “Hayalleri olmayan toplumlar, başkalarının hayallerini yaşamaktan başka çaresi yoktur.” dedi.

Müslüman haysiyetini koruyan ve çiğnetmeyen, mü’minin emniyetini teminat altına alan kişi olduğunu vurgulayan Kaplan, “Batıda Hz. Peygambere saldırı vardır. Bunların omurgasında bu var. Batılılar neden Kur`an’a değil de Hz. Peygambere saldırıyorlar. Peygamberi devre dışı bıraktığınızda din devre dışı kalır. Hz. Peygamber boşuna gönderilmedi. Usul yoksa fusul vardır, sapma kopma vardır. Kuran kaynaktır, Sünnet ırmaktır, Kuran okunmak içindir” dedi.  (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir