• DOLAR 32.292
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2439.136
  • ...
`Camide hayat var; geç kalma genç, gel`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep İl Müftülüğü, 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan bu yılki temanın "Cami ve Gençlik" olarak belirlendiğini belirtti.

Gaziantep il Müftülüğü binasında düzenlenen toplantıda, bir konuşma yapan Müftü Ahmet Çelik, “Gençlik dönemi coşkulu bir dönemdir. Çağlayan bir dönemdir. Önemli olan gençlerin çağlamasını durdurmak değil gençlerin şelalesine yol bulmaktır. Gençlerimizi yüksek ve yüce hedeflerine gerçekleştirebilecekleri imkânları sağlamaktır. Gençlerin yüksek düşünmesi çok önemlidir. Gençlerin büyük düşünmesi çok önemlidir. Gençlerin kafalarında ki yüksek hedeflerini önemsiyoruz.” dedi.

Çelik, gençliğe dikkat çektikten sonra ebeveyn ve eğitimcilere seslenerek,  “Gençlerimiz konusunda büyüklerimize ve idarecilerimize düşen Ebeveynlere, Hocalarımıza düşen görev bu gençlerin şelale akımını, coşkulu akımını doğru şekilde kanalize edip önünü açmaktır.  O çağlayan akışı olgunluk çağına kadar düzenli bir şekilde sürdürmektir. İyilik, bereket ve ebedi kurtuluşa vesile olacak en dinamik çalışmalar ise daha çok gençlik döneminde yapılıyor. Bu dönemleri en verimli şekilde değerlendirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Camide hayat var, geç kalma genç gel” çağrısında bulunan Çelik, gençleri bu anlamlı haftada düzenlenecek olan seminerlere davet etti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "cami ve gençlik" temasıyla kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası`nda, din görevlileri cezaevlerindeki gençlerle de bir araya gelecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir