• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Yapıcıoğlu: Bir Provokasyon Varsa Bunu Yapan da PKK`dır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CNN TÜRK`te, son günlerde yaşanan olaylar ve partilerine yönelik saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

360 Derece programında Şirin Payzın`ın sorularını yanıtlayan Yapıcıoğlu, tabanlarının sokağa çıkmadığı ev, işyerlerinde otururken saldırıya uğradıklarını söyledi. Tabanınız olayların içinde yok muydu şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Yapıcıoğlu, "Tabanımız evlerinde iş yerlerinde otururken saldırıya uğradılar. Dolayısıyla olayların içerisinde bu şekilde varlar. Sokakta yoklar." ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşadıklarını ve hiç bir yeri yakmadıklarını, yıkmadıklarını belirten Yapıcıoğlu, basında HÜDA PAR ile BDP tabanı arasında bir çatışma varmış gibi gösterildiğini ifade ederek, olayların söylenenden çok farklı olduğunu ve kendilerine yönelik yaklaşık 100 saldırı düzenlendiğini belirtti.

Kendilerini daha önce El Nusra`ya destek vermekle suçlayanların daha sonra Nusra ile anlaşarak IŞİD`e karşı savaştığını belirten Yapıcıoğlu, kendilerinin IŞİD`le işleri olmadığını söyledi. Yapıcıoğlu, "Bize hep El Nusra`ya adam gönderiyorlar diyorlar. Böyle bir şey olmadığını kendileri de çok iyi biliyorlar. IŞİD ile El Nusra ile ilişkimiz olamaz." dedi.

Yapıcıoğlu, olaylarda polisin yetersiz kaldığını hatta kendilerin yapılan bazı saldırıların polisin yanında gerçekleştiğini ifade etti.

HDP yetkililerinin açıklamalarının hatırlatıldığı Yapıcıoğlu, Demirtaş`ın dün, `şiddet dursun` dediğini ancak onun konuşmasından sonra Bingöl`de bir parti üyelerinin saldırıya uğradığını belirtti.

Olayların provokasyon olduğuna yönelik açıklamaları hatırlatan Yapıcıoğlu, "Demirtaş bugün de bu olaylara provokasyon demiş. Bir provokasyon varsa bunu yapan da PKK`dır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir