• DOLAR 32.202
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2416.219
  • ...
"Bu olaylar hiç kimseye fayda getiremeyecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Mardin'de yaşanan olaylar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Güler, IŞİD tarafından Suriye’nin Ayn El Arap (Kobani) bölgesine saldırılması sonucu Mardin genelinde de 3 gündür devam eden şiddet olayların hayatı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Yaşanan bu olayların hiçbir soruna çözüm olmayacağını ve hiç kimseye fayda getirmeyeceğini belirten Güler, olayların bir an önce sona ermesini beklediklerini söyledi.

Herkesi itidale davet ettiklerini vurgulayan Güler, meydana gelen şiddet olaylarında halkın can ve mal güvenliğine zarar verildiğini gördüklerini, zarar gören insanların herkesi etkilediğini kaydetti.

Bir basın mensubunun Mardin'de gösteri ve şiddet olaylarında bazı Suriyelilerinde yer aldığı iddialarının olduğunu belirtmesi üzerine Güler, "Maalesef kışkırtmalar ile bu tip olayların içinde yer alan insanların olduğunu biliyoruz. Dışarıdan silahlı gurupların da bu işi provoke etmek amacıyla ve halkı birbirine düşürmek amacıyla güvelik güçlerine doğrudan silahlı saldırılar yapmak amacıyla bu bölgeye geldiklerini biliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir