• DOLAR 32.397
  • EURO 34.664
  • ALTIN 2390.6
  • ...
TDV kurbanları sahiplerine ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Türkiye Diyanet Vakfı Mardin Şubesi kurban bayramımın ilk gününde Sultan Şeyhmus Kurban kesim tesisinde vekâlet yoluyla kendisine verilen kurbanları keserek fakirlere dağıttı.

Kurban bayramının birinci gününde yapılan kesim organizasyonunda görev alan din görevlileri, hem kesim hem de dağıtımda aldıkları görevi yerine getirdi. İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, Artuklu İlçe Müftülüğü Şube müdürü Ümit Özonay, TDV Mardin temsilcisi ve müftülük personelinin gözetiminde yapılan kurban kesiminde vekalet veren her bir bağışçının adı okunarak ve tekbirlerle kurban kesimi yapıldı. Kurban kesiminde bütün şer-i kuralların uygulanmasında özen gösterilirken aynı zamanda da temizlik ve hijyene de dikkat edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında yurt içinde 174 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 70 ülke ve 558 bölgede vekalet yoluyla kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştirdi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, kurban ibadetinin sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yeryüzündeki bütün insanları birbirine yaklaştırdığını belirterek, "Afrika’dan Asya’ya, Uzak doğudan Güney Amerika’ya, adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize bu bayram vesilesiyle yardım elimizi uzattık.” diye konuştu.

Coşkun, Mardin Müftülüğü olarak kurban bayramına en güzel şekilde hazırlandıklarını belirterek, ilçe müftüleri ve din görevlileri ile bir araya gelerek daha çok insana kurban ulaştırmak için çalıştıklarını hatırlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet şiarıyla her yıl vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdiklerini hatırlatan Coşkun, şöyle konuştu:

“Geçen yıl vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve dünyada 55 ülkede, 165 bölgede 89 bin 362 hisse kurban görevlilerimiz tarafından kesilerek etleri ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılmıştır. "dedi.

Bu yıl da vatandaşların desteğiyle, Türkiye’nin mazlum coğrafyalarda TDVnin ümit ışığı olduğunu vurgulayan Müftü Coşkun, “TDV olarak Mardin’de personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapıyoruz.”  dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir