• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
`Muhabirlerimiz PYD`liler tarafından bıçaklı saldırıya uğradı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HEWLÊR- Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Hewlêr’de, Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği önünde yapılan Kobani’yle sözde dayanışma gösterisi sırasında, Rûdaw muhabiri Muhammed İzzeddin ve Hejar Ergoşi ile kameramanlar PYD yanlıları tarafından bıçaklanarak ve dövülerek tehdit edilmesi ile ilgili Rûdaw Medya Grubu bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Rûdaw ekibinin Rojava’nın Qamişlo ve Efrîn kentlerinden çıkartıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca daha önceleri de Rûdaw’ın Avrupa’da görev yapan bir muhabirine bıçaklı saldırı düzenlendiği bir ay önce de, muhabirleri Rengin Şero, yine Hewlêr’de bir gösteriyi takip ederken canlı yayın sırasında tartaklandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’daki Rûdaw çalışanlarına da tehdit ve tacizlerin sürüldüğü belirtildi.

Rûdaw Medya Grubu tarafından yapılan açıklamada ayrıca, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin, PYD kantonlarının ve Türkiye Hükümetinin, çalışanlarımızın can güvenliğini sağlamaktan sorumlu olduğunu bildirir. Ayrıca, PKK içindeki özgürlükçü kesimlerden ve ülke içindeki, dışındaki meslek örgütleri ile sivil toplum örgütlerinden, bu saldırılar karşısında sessiz kalmamalarını talep ediyoruz.” Denildi.

Açıklamada son olarak, “Seyirci ve okurlarımıza, Rûdaw’ın, basın meslek ilkelerinden taviz vermeden, Kürdistani kimliği tüm siyasi kimliklerin üzerinde tutarak, tüm parti ve siyasi görüşlerle eşit mesafede, çalışmamıza devam edeceğimizi bildiririz. Hiçbir güç, baskı ve şiddet kullanarak Rûdaw’ı engelleyemez!” ifadeleri kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir