• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
`Türkiye kapsamlı şiddete götürülmek isteniyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, HDP`nin çağrısının ardından sokaklara inen PKK/HDP`lilerin birçok ilde yaptıkları saldırıları kınadı.

Türkiye’de 1990’lı yılları aratmayan kapsamlı şiddet eylemlerinin başladığını ifade eden Coşkun, bu milletin bir daha oyuna gelmemesi gerektiğini belirtti.

Halkın malına ve canına kast ederek Kobani`ye destek olunamayacağını söyleyen Coşkun, “Hayata geçirilmek istenen şiddet ortamı, puslu havadan rant devşirmekte mahir emperyalist ülkelerin işine yarar. Milletimiz, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi ve Sünni’siyle, genciyle, yaşlısıyla sadece Türkiye`ye değil, bütün bölgeye pozitif katkı sağlayacak çözüm sürecine destek olurken, sürecin zeminine mayın döşemek mahiyetindeki bütün söylem ve eylemler, kardeşlik hukukunu sabote etme girişimi olarak değerlendirilecektir.” dedi.

Halka düşenin sağduyulu olmaları, Devlete düşenin ise şiddet ortamı çabalarını bertaraf etmek, milletin buna dair kaygılarını gidermek olduğunu belirten Coşkun, “Bu noktada özellikle siyasi aktörlere ve medya kuruluşlarına büyük bir sorumluluk düşüyor. Mevcut gerilim ortamına dair açıklama ve haberlerde ajitasyona kapalı, şiddeti körükleyecek kavramlardan uzak, sağduyuyu öne çıkaran bir dil ve anlayış siyasete ve medyaya hakim olmalıdır. Bu anlamda ırkçı, provakatif, dışlayıcı, ötekileştirici dil terk edilmeli, öfkeyi ve sertliği tırmandıran görsellerden ve söylemlerden titizlikle uzak durulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ortadoğu ve Ortadoğu halklarının yüzyıl aradan sonra yeniden emperyalist devletlerin çıkar ve egemenlik mücadelelerinin alanı durumuna geldiğini söyleyen Coşkun, “ABD`nin soğuk savaş sonrası küresel hakimiyet arzusu ve İngiltere ile birlikte buna karşı çıkan ya da işbirliğine yanaşmayan rejimleri zayıflatmak, değiştirmek suretiyle Ortadoğu`yu yeniden şekillendirme çabaları bugün Ortadoğu`ya hakim olan kaosun arkasında hangi güçlerin olduğunu anlamayı kolaylaştırıyor. Diğer taraftan İsrail`in bölgedeki konumunu güçlendirme ve hayallerini de bu tabloya eklendiğimizde ülkemize, milletimize yönelik bu oyunun arkasında kimlerin olduğu daha net bir şekilde gözler önüne serilmektedir.” diye konuştu.   (Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir