• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Diyarbakır Valisi’nin Açıklaması Ne Anlama Geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Yılmaz / Doğruhaber

Hükümetin ve yerel yöneticilerin hiçbir önlem alamadığı olaylarda birçok İslami Sivil Toplum kuruluşu ve siyasi bir parti olan Hüda Par da saldırılara maruz kaldı. PKK terör örgütünün Hür Dava Partisi ve STK’lara yapmış olduğu saldırı sonucu 5 kişi şehit oldu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır’da yaşanan ölümlerin, polisin eylemleri bastırmak amacıyla yaptığı müdahaleler nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi. Bu açıklamayla polisin olaylara müdahale edemediği ve saldırgan PKK çetelerinin engellemediğini ortaya koyuyor. Vali’nin açıklamasın devamı bu durumu doğrular nitelikte.

Vali Aksoy, “Yaşamını yitiren 10 vatandaşımız ve yaralı olarak çeşitli hastanelerde tedavi edilen 29 yaralı vatandaşımız var. Olayların bastırılması, polisin müdahalesi sırasında yaşamını yitiren kimse yok. PKK yanlıları ile Hüda-Par yanlıları arasında yaşanan çatışmalarda vatandaşlarımız yaşamlarını yitirdi. Polis ve jandarma müdahaleleri sırasında sağduyulu davrandı” dedi.

Ayrıca Vali Aksoy’un “PKK yanlıları ile Hüda-Par yanlıları arasında yaşanan çatışmalar” tabirini kullanması bir tarafta silahlı bir terör örgütün karşı tarafta ise sivil ve siyasi bir yapının olduğunun ispatıdır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir