• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Şanlıurfa halkı PKK çetelerine prim vermedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Bütün bölgede olduğu gibi Şanlıurfa’da iki gündür küçük çapta da olsa PKK / HDP taraftarı gösteriler yaparak halkı sindirme zemini hazırlıyor. Göstericiler özellikle karanlık saatleri seçiyorlar.

Şanlıurfa Emniyeti toplanan grupları biber gazı ve çevik kuvvet ekipleri ile dağıtıyor. Gösteri yapanların istisnasız hepsinin 16-17-18 yaşlarında olması dikkat çekti. Çoğu konuştuğu zaman şivelerinin Urfa şivesi olmadığı görüldü.

MHP İl Binası, bazı marketler tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi.  Çocuk denecek kadar yaşları küçük olan gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Gösteriler ara sokaklara dağıldı. Göstericiler ayrıca Balıklıgöl Devlet Hastanesinin Eyyübiye Semt Polikliniğinin camlarını kırdı. Hasta ve hasta yakınları hastanede camların döküldüğünü görünce taşkınlık yapanlara beddua da bulundular.

İşyerleri taşlamak isteyen ve gösteri yapmak isteyen gruba Şanlıurfalılar sert bir şekilde tepki gösterdiği.

Dün akşam saatlerinde Eyyübiye ilçesinde bulunan Eyüp Peygamber makamının çamlığında toplanan gruba ise duyarlı mahalleliler müsaade etmedi. Toplanan gruba önce ne için toplandıklarını soran mahalle sakinleri “Kobani için toplanıyoruz” cevabını alınca mahalle sakinleri sopalarla taşkınlık çıkartan çeteleri  kovalayıp grubu dağıttı.

Benzer bir olayda dün gece Haliliye ilçesine bağlı bir mahallede yaşandı. Sokak ortasında gösteri yapmak isteyen grubu durdurmaya çalışan esnaf ve ev sahipleri göstericilerin sokaklarında gösteri yapmasını engelledi.

Göstericilerin başka sokaklarda gösteri yaptıkları ve sabaha kadar mahalle sakinlerinin sopalarla evlerinin ve arabalarının nöbetini tuttukları öğrenildi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir