• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
Sosyal Medya Üzerinden HÜDA PAR İçin Ne Dediler?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Kobene’de YPG ve IŞİD arasındaki çatışmalarda yaşanan olayları bahane ederek Türkiye’nin bir çok şehrinde ortalığı ateşe vererek kaos ortamını oluşturmaya çalışan ve Dinder Kürt halkına yönelik uzun namlulu silahlarla saldırılar gerçekleştirip yüzlerce kişiyi yaralayıp onlarca kişiyi katleden HDP/PKK’lilere yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Sosyal Medya ağı Twitter’de son birkaç gündür yayınlanan binlerce Tweette HÜDA PAR Camiasına ve Hizbullah Cemaatine destek mesajları yayınlandı.

Yazılan ve paylaşılan mesajlarda BDP/PKK’lilerin iç yüzünü bu son yaşanan olaylarla beraber yeni öğrendiklerini itiraf edenler olduğu gibi, Hür Dava Partisi ve Hizbullah Cemaatini daha önce başkalarının duyumları üzerinden olumsuz bir şekilde tanıdıkları itirafında bulunanlar ve destek Tweetleri paylaşanlarda var.

Ege Siyaset Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Doktor Ayhan Sevinç, paylaştığı Tweetlerin birinde “Bu Olaylar Hizbullah`ın Kürtlerin, Arapların ve Türklerin Gururu Olduğunu Gösterdi. Tüm Müslümanların Duaları Seninle Ey Hizbullah” ifadelerini kullandı.

Siyer Vakfı Kurucusu Araştırmacı Yazar Mehmet Emin Yıldırım, bölgede şehit düşenler için Mescid-i Nebevi’de Gıyabi Cenaze Namazı kıldıklarını açıklarken, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin’e gönderdiği Tweette de, “Canım kardeşim dualarımız sizlerle... Efendimizin yanı başında sizler için dua dua yakarıyoruz.” dedi.

Araştırmacı Gazeteci Yazar Müfid Yüksel paylaştığı Tweette, Kobane’de yaşananların bahane edilerek Kürdistan’da dindarlara yönelik baskıları asla kabul etmediklerini belirterek “Nedir bu Din düşmanlığı?” diye sordu.

Kudüs Tv Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin, PKK’nin Kürdistan’da Dindar insanlara yönelik gerçekleştirdiği saldırıların hiçbir haklı ve makul gerekçesi olamayacağını belirterek, “Kürdistan’da ki Müslümanlara gerçekleştirilen saldırılar belli bir kesime yapılmış saldırı gibi görülemez: bu saldırılar hepimizedir.” Tweetini paylaştı.

Avukat Ahmet isimli Twitter kullanıcısı HÜDA PAR’la ilgili daha önce attığı kötümser Tweetleri sildiğini belirterek, HÜDA PAR Camiasından özür dilediğini söyledi.

Birey isimli Twitter kullancısı ise paylaştığı Tweette, “Bölgede PKK’nın propagandası Hizbullah’tan daha güçlü olduğu için Hizbullah’ı yanlış anladığımızı bugünlerde yaşananlardan anlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Twitter’de açılan birçok etikette (Hastag) bölgede HDP/PKK’nin yaptığı zulüm ve vahşilikler teşhir edilirken, bazı Twitter etiketlerinin ise HDP/PKK’lilerce kontrolde tutulup HÜDA PAR Camiasındanmış gibi görünerek yalan yanlış bilgiler paylaşmaları da dikkatlerden kaçmadı. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir