• DOLAR 32.197
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2421.307
  • ...
HDP/DBP bölgeyi kaosa sürüklüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı, Kobani’deki saldırıları bahane ederek dün akşam saatlerinden itibaren Diyarbakır sokaklarını savaş alanına çeviren, işyerlerine molotof atan, mütedeyyin insanlara saldıran üyelerine bugün daha fazla eylem yapması için çağrı yaptı.

 

DBP Diyarbakır İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır’ın her mahallesinde eylem yapılması çağrısında bulunularak, partililerden meydanlarda büyük çaplı eylem yapılması istendi.

 

DBP İl Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Gün bugündür yarın geç olabilir. 7’den 70’e kim ne yapabiliyorsa derhal yapmalıdır. Kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Kim hangi eylemselliği gerçekleştirebiliyorsa derhal yapmalıdır. Amed’in her ilçesinde, her mahallesinde, her sokağında eylemselliklerimizi daha da yükseltmeliyiz.”

 

Hatırlanacağı üzere Kobani’nin IŞİD’in eline geçtiği haberleri üzerine açıklama yapan dün akşam saatlerinde HDP, üyelerine sokağa çıkma çağrısında bulunmuştu. HDP’nin çağrısının ardından sokaklara çıkan HDP/DBP’liler başta Diyarbakır olmak üzere, Batman, Şırnak, Mardin ve ilçelerinde birçok işyerine molotof ve ses bombası atmış, mütedeyyin insanlara saldırılarda bulunmuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir