• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Süleyman Şah Karakolu`na yönelik tehdide anında karşılık veririz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Seçildikten sonra ilk yurtiçi ziyaretini Gaziantep`e yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslahiye Çadırkent Konaklama Tesislerinde Suriyeli sığınmacılara seslendi.

 

Konuşmasında Erdoğan, “Allah şu anda Mekke-i mükerremede Kabe`nin avlusunda, ellerini semaya açarak İslam coğrafyası için dua eden müminlerin duasını kabul etsin. Tüm İslam coğrafyasına huzur nasip etsin. Bir bayramı daha sevdiklerinizden uzak yaşıyorsunuz. Bir bayramı daha hasret içinde idrak ediyorsunuz. İnşallah rabbimizden niyazımız odur ki bu evinizden ve yurdunuzdan uzak geçirdiğiniz son bayram olur. İnşallah Suriye`de şartlar düzelir ve hepiniz gönül huzuru içinde evlerinize kavuşursunuz.” dedi.

 

“Ensar olduk”

Suriyeli sığınmacılar için imkanlarını seferber ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Bizler Türkiye olarak yaklaşık dört yıldır sizleri burada misafir etmenin memnuniyeti sevinci ve haklı gururu içerisindeyiz. Sizleri muhacir oldunuz. Mecburiyet içerisinde yurtlarınızı terk ettiniz. Bizler de ensar olduk sizin için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Kim ne derse desin sizler bize asla yük değilsiniz.” ifadelerini kullandı.

 

4 milyar doları aşkın kaynak kullandıklarını ifade eden Erdoğan, “Batı ne yazık ki buna seyirdi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Komisyonu bu işe seyirdi. Sadece konuşuyorlar. Şu ana kadar sadece topraklarımızdaki misafir için edeben, ama biliniz diye söylüyorum 4 milyar doları aşkın kaynak kullandık. Topraklarımızın dışında Suriye ve Irak`a gönderdiğimiz yardımlar yarım milyar doları aştı.” şeklinde konuştu.

 

“Havadan bombalamakla sorun çözülmez”

Konuşmasının devamında Erdoğan, “Evlerinden topraklarından yurtlarından şu anda kovulmuş olan siz kardeşlerimizi yani Suriyeli vatandaşların acaba bu çektikleri çilenin hesabını nasıl verecek? Ben inanıyorum ki sizin beddualarınız onun için bir felah olmayacaktır. Şimdi Batı`ya sesleniyorum. Havadan bombalamak suretiyle bu sorunlar çözülmez.” dedi.

 

“Kobani düştü, düşüyor"

“Şu anda Kobani`de düştü, düşüyor.” diyen Erdoğan, “Üç şey istedik. Bir, uçuşa yasak bölge ilan edilmesi lazım. İki, o bölgeye paralel güvenli bölge ilan edilmesi lazım. Ve eğit donat anlayışıyla Suriye`de ve Irak`ta orada ılımlı muhalif kesimin hem eğitilmesi hem donatılması lazım.” ifadelerini kullandı.

 

“Anında karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın”

Süleyman Şah Karakolu’na yönelik bir tehdide anında karşılık vereceklerini söyleyen Erdoğan, “Kardeşlerim sizleri burada en iyi şekilde ağırlamanın gayreti içerisindeyiz. Buradan Islahiye`den tüm dünyaya bir kez daha duyurmak istiyorum. Türkiye`nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Türkiye kendisine yönelik her türlü tehdit karşısında hazırlıklıdır, donanımlıdır. TBMM şu anda hükümetine silahlı kuvvetlere gerekli olan yetkiyi bir yıl süreyle vermiştir. Özellikle Süleyman Şah Karakolu`na yönelik bir tehdide anında karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

 

“Özgür bağımsız herkesin eşit temsil edildiği bir Suriye`nin kurulması için birlikte mücadele edeceğiz” diyen Erdoğan, “Rabbim sabrımızı artırsın. Rabbim sabrımızı inşallah zaferle neticelendirsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. İnşallah bir sonraki bayram ve bayramlar bugünkünden farklı neşeli ve huzurlu olur.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir