• DOLAR 32.518
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2418.961
  • ...
PKK Şırnak'ta okul yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak dün akşamdan gece geç saatlere kadar IŞİD’in Kobani saldırılarını bahane eden yüzü maskeli PKK yandaşları bir okul ve dersaneyi yakmak istedi.

Dün akşam havanın kararmasının ardından yüzü maskeli PKK/YDG-H üyesi gruplar Şırnak’ın belirli noktalarında eş zamanlı bir şekilde olay çıkardı.

Şırnak Cumhuriyet Meydanı, Aydınlıkevler Mahallesi, İsmet Paşa Mah, Ömer Kabak Meydanı’ında toplanan yüzü maskeli PKK yandaşları eş zamanlı olarak caddeyi trafiğe kapatıp caddede ateş yaktı.

Olay yerine gelen kolluk kuvvetleri müdahale edince göstericiler polise molotofkokteyli ve ses bombası attı. Buna karşın polisler TOMA ile tazyikli su ve gaz bombalarıyla karşılık verdi. Yapılan müdahalelerden sonra PKK yandaşları ara sokaklara kaçtı.

Öte yandan PKK’lı grup bir ilkokul ile özel bir dersaneyi kundaklayıp yakmak istedi. İlkokula Molotofla saldıran grup, okulun camlarını kırdı.

Dershanenin ise ön cephe camlarının büyük oranda kırıldığı, makam koltuklarının atılan Molotoflardan dolayı yandığı görüldü.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir