• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
IŞİD Kobani'yi aldı Diyarbakır sokakları karıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kobani’nin düştüğü haberlerinin yayınlanmasından sonra HDP’nin çağrısıyla sokaklara inen PKK/HDP’liler işyerlerine, mütedeyyin insanların ev ve araçlarına saldırdı, sokakları karıştı.

HDP’nin halkı sokaklara çağıran yazılı açıklamada, IŞİD’in üç koldan Kobani’ye girdiği belirtilerek, HDP/PKK’lilerden alanlara ve sokaklara inilmesi ve eylem yapmaları çağrısında bulunuldu.

Çağrıya uyarak sokaklara inen PKK/HDP’liler, akşam geç saatlerde Diyarbakır’da merkez Bağlar ilçesi başta olmak üzere, merkez Yenişehir İlçesi, Ferit Köşk mahallesi, Fiskaya semti, Sur İlçesine bağlı Melikahmet Caddesi, Balıkçılar başı, Mardinkapı semti ve Turistik caddesinde olaylar çıkardı.

Eylemci grup ateş yakarak yollara barikat kurdu. Mütedeyyin insanların ev ve işyerlerinin hedef alan PKK/HDP’li gruplar, yer yer yollara barikat kurarak lastik yaktılar, polisle çatıştılar. Cadde üzerinde eylem yapanlar saldırgan grup, yol üzerinde bulunan MOBESE kameralarını da kırarak kullanılamaz hale getirdi.

DBP İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup PKK/HDP’li ise AK Parti Diyarbakır İl Binasına yürüdü. Polis, grubun binaya yaklaşmasına izin vermeyince, eylemci grup  AK Parti Diyarbakır il binasına molotof ve taşlarla saldırdı.

Dün gece yaşanan olaylarda birçok gösterici gözaltına alındı. Olaylara müdahale eden Polis toplanan kalabalıkları biber gazı, plastik mermi ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı. Ara sokaklara dağılan göstericiler ise, Molotof bombası, havai fişek ve taşlar atarak polisle çatıştı.

Diyarbakır merkezin yanı sıra ilçelerde de IŞİD’in Kobani saldırısını bahane eden PKK/HDP’li grupların taşkınlık çıkarması sonucu gerginlik yaşandığı  belirtildi.

Gece geç saatlerde başlayan gerginlik bu günde devam ediyor. Polis yaşanabilecek olaylara karşı geniş çaplı önlemler almış durumda. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir