• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kobani merkezinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında ki sokak çatışmaları tüm şiddetiyle devam ediyor. Kentin stratejik yerlerinden olan Miştenur tepesine bayrağını diken IŞİD kent merkezine doğru ilerlemeye devam ediyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre;Günlerdir Kobani doğusunda yaşanan şiddetli çatışmaların akşama doğru Mürşitpınar sınır kapısına doğru kaydığı Kendirci Mahallesi karşısındaki sınır bölgesinde çok şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı belirtiliyor.

Kobani kentinin güney ve doğusunun IŞİD'in eline geçtiği, batı bölgesinin ise YPG'nin kontrolünde olduğu kent merkezinde şiddetli çatışmların devam ettiği ifade ediliyor. Kobani üzerinde uçak seslerinin geldiği söz konusu uçakların şu ana kadar herhangi bir yeri bombalamadığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Kent merkezine doğru kayan sokak çatışmalarında çok sayıda yaralının olduğu ve bu yaralıların ambulanslarla Mürşitpınar sınır kapısından Suruç Devlet Hastanesine getirildiği ifade ediliyor.

Yaşanan çatışmalardan dolayı çok sayıda Kobanili halkın Türkiye tarafına geçmek için Mürşitpınar sınır kapısında beklediği ve geçişlere izin verilmediği ifade edildi. Güvenlik güçleri, HDP’nin sokağa çıkma çağrısı üzerine Suruç’tan Mürşitpınar sınır kapısına doğru yürüyen HDP’lilere gaz bombalarıyla   müdahale  ettiği belirtiliyor. (Osman Gülebak- İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir