• DOLAR 32.604
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2493.349
  • ...
IŞİD 2 bin militan ile Kobani'ye girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Bölgeden gelen haberlere göre, Kürt yetkililerin, IŞİD militanlarının kent merkezine doğru ilerleme kaydettiğini, 2 bin kadın ve çocuğun Kobani'den tahliye edildiğini bildirdikleri ifade edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye  göre, IŞİD'in, sokak savaşının devam ettiği Kobani'ye, 2 bin kişi ile girdiği ve  kentin doğusunda büyük oranda kontrolü sağladığı kaydedildi.

 

Kobani Savunma Organizasyonu Başkanı Esmat el Şeyh, kentin merkezine havan toplarının düştüğünü, hafif silahlarla IŞİD’e karşı koyduklarını belirterek,“Eğer kente girerlerse Kobani hem onlar, hem de bizim için mezar olur” diyerek, sonuna kadar direneceklerini ifade etti.

Öte yandan HDP'nin YPG’ye destek için  yaptığı eylem çağrısının ardından Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Van, İstanbul ve Artvin’de gösteriler düzenlenmeye başladığı bildirildi.

PYD’ye destek  bahanesiyle  gösteri  yapan  PKK’ya yakın kişilerin Diyarbakır ve Adana’da  mütedeyyin insanların  evlerine  saldırdıkları,  bir  kaç evi  de ateşe verdikleri bildirildi.  

Diyarbakır’da  DBP önünde ve merkez Bağlar  ilçesinde toplanan  kalabalıkların  protesto  gösterisi yaptıkları belirtildi.  

Toplanan kalabalığın bir bölümünün  de Mürşitpınar  sınır kapısına gitmek üzere  toplu ulaşım araçlarıyla  yola çıktıkları  öğrenildi.


Toplanan  kalabalığa Polisin  yer yer müdahale ettiği  de gelen haberler arasında.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir