• DOLAR 32.579
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2462.58
  • ...
 Kobani`de Sokak Çatışmaları Yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Yaklaşık 20 gündür bölgede süren çatışmalar, şiddetini arttırıyor. Kobani`ye yaklaşan IŞİD güçleri ile PYD arasında sokak çatışmaları yaşanıyor.

Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki bir binadan olayları takip eden AA ekipleri, zaman zaman mermi ve şarapnel parçalarının Türkiye`ye sektiğini gözlemledi. Seken kurşunların birçoğu ise çevredeki binalar ve boş araziye isabet ediyor.

Çatışmalardan dolayı bölgeye çok sayıda askeri personel ve zırhlı araç sevk ediliyor, tanklar da sınır hattında mevzi alıyor. Sivil giriş çıkışlarının yasaklandığı bölgede, askeri araçların da akşamları ışıkları kapalı şekilde hareket ettiği görüldü.

Tank ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı

Öte yandan, çatışmalar nedeniyle sınır hattında askeri birlikler önlemleri artırılırken, Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı`nın karşısındaki tepeye tank ve zırhlı araçlar sevk edildi.

Yaklaşık 20 askeri aracın konuşlandığı tepenin karşısındaki Kobani`de ise çatışmalar nedeniyle özellikle kentin doğu bölgesinden dumanlar yükselmeye devam ediyor.

Bu arada askeri güçler de çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle "can güvenliği" olmadığı gerekçesiyle sivil araç ve vatandaşların Yumurtalık kavşağının ilerisine geçmesine izin vermedi.

Bayrak astılar

IŞİD, Halep`e bağlı Kobani (Ayn el Arap) ilçesinin doğu bölgesindeki bir binaya da kendi bayrağını astı.

PYD ile IŞİD arasındaki çatışmalar, Suruç ilçesine yakın bölgede devam ediyor. Yaklaşık 3 haftadır Kobani`ye saldıran IŞİD`in, ilçenin doğu kesimindeki 4 katlı binanın çatısına kendi bayrağına astığı görüldü.

Bu arada iki grup arasındaki şiddetli çatışmalar sınıra yakın mahallelerden de duyuluyor.

Kobani`nin üst kesiminde ise PYD`ye ait bayrak görülüyor.

Askeri birliklerin sınırdaki önlemleri devam ediyor.

Şiddetli sokak çatışmaları

Suriye`nin Kobani (Ayn El Arap) kentinin güneydoğusunda Rakka Devrimcileri destekli bazı Kürt grupları ile IŞİD arasında da şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Muhalif Rakka Devrimcileri komutanlarından Ebu Seyf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani ilçesinin güneydoğusundan girerek yaklaşık 500 metre ilerleyen IŞİD ile muhalif Rakka Devrimcileri destekli bazı Kürt gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

"Kobani de Suriye toprağının bir parçası, biz vatanın bütünlüğü için savaşıyoruz" diyen Ebu Seyf, IŞİD`in Kobani`nin güneydoğu kesimlerindeki bazı mahallelerin denetimini sağladığını ve bölgede şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını belirtti.

Rakka Devrimcilerinin Kobani`yi terk ettiği yönünde çıkan haberleri yalanlayan Ebu Seyf, "Bazı basın yayın organlarında Rakka Devrimcilerinin Kobani`yi terk ettiği yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Biz burada şerefimizle vatan topraklarını dışarıdan gelen örgütlerden korumak için savaşıyoruz" şeklinde konuştu.

IŞİD tanklarına karşı koyacak silahları bulunmadığını vurgulayan Ebu Seyf, şunları kaydetti:

"Onlara karşı hafif silahlarla mücadele ediyoruz. IŞİD tanklarını RPG ile vurmaya çalışıyoruz. Kanımızın son damlasına kadar IŞİD`le mücadelemizi sürdüreceğiz."

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının ilçenin farklı kesimlerinde IŞİD`e yönelik operasyonlarında bazı tank ve araçları imha ettiğini belirten Ebu Seyf, "Koalisyon güçlerinin saldırıları yetersiz IŞİD`e ölümcül saldırılar düzenlemiyorlar" diye konuştu.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir