• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
Hizbullah Noktasına Saldırı: 20 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BEYRUT - Suriye`deki muhalif gruplardan Nusra Cephesi, Lübnan sınırında Hizbullah`ın mevzisine yönelik "sürpriz saldırı" gerçekleştirdiklerini ve 20`den fazla militanın öldüğünü ileri sürdü.

Adının açıklanmasını istemeyen Nusra Cephesi yetkilisi, yaptığı açıklamada, "Hizbullah`ın, Lübnan ve Suriye rejimine bağlı birliklerin desteğiyle muhaliflere yönelik saldırılar düzenleyeceğini öğrendik. Onlardan önce davranarak sürpriz saldırımızı gerçekleştirdik" dedi.

Hizbullah saflarında 20`den fazla ölü olduğunu aktaran yetkili, kendi taraflarındaki yaralılardan birini Arsal`a sokmak için bir aracı vasıtasıyla Lübnan Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim ile iletişime geçtiklerini iddia ederek, şunları kaydetti:

"İbrahim, elimizdeki rehinelerden 3`ünün serbest bırakılması halinde buna müsaade edeceğini söyledi. Ancak bunu kabul etmedik."

"Lübnan`a girme gibi bir derdimiz yok ancak Hizbullah ve Lübnan ordusunun ahmaklığı bizi buna mecbur bırakacak" diyen yetkili, "Bu, Hizbullah`a uyarı mesajıydı. Eğer ilerlemeyi istemiş olsaydık yapardık. Lübnan topraklarına iyi niyetimizden ötürü girmedik" diye konuştu.

Saldırdıkları askeri noktadan TOW tipi tanksavar füze rampası da dahil bazı silahlar ele geçirdiklerini aktaran yetkili, "Hizbullah bu ABD yapımı silahları nereden elde ediyor?" sorusunu sordu.

Öte yandan Hizbullah`tan adının gizlenmesini isteyen bir yetkili de söz konusu saldırıyı doğruladı ancak bunun ilk ve son olmayacağını ifade etti.

Hizbullah yetkilisi, "Silahlı Suriyeliler mevzilerimize saldırdı. Çünkü kışın da gelmesiyle kendilerine herhangi bir köy ya da kentte dayanak arıyorlar" ifadesini kullandı.

Muhalif silahlı grupların karşı karşıya kaldıkları bir takım zorluklar sebebiyle bu saldırıyı gerçekleştirdiğini savunan yetkili, bu nedenle Nusra Cephesi`nin Kalamun`da Hizbullah`ın konuşlandığı yerlere saldırılar düzenlediğini ancak başarısız olduklarını dile getirdi.

Nusra Cephe`sinin kendilerine ait gelişmiş gözleme noktasını 2 saat süreyle ele geçirdiğini kaydeden Hizbullah yetkilisi daha sonra bölgeyi geri aldıklarını söyledi.

Yetkili, "Çatışmaların büyük çoğunluğu Suriye içinde çıktı. Ancak bir kısmı da Lübnan`ın Yunin bölgesinde meydana geldi" diye konuştu.

Hayatını kaybedenHizbullah militanlarının sayısına ilişkin bilgi vermeyen yetkili, bugün bölgede sükunetin hakim olduğunu ancak silahlı grupların mevzilere yönelik saldırılarına devam ettiğini kaydetti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir