• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
İstanbul Peygamber Sevdalıları Bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Peygamber Sevdalıları Platformu her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği bayramlaşma programını bu yıl Ayvansaray’daki Kab Bin Malik Camisi’nin yanında gerçekleştirdi. Bayramlaşma programına yüzlerce peygamber sevdalısı katıldı.

Bayramlaşma programı, Abdulbari Çelik Hoca’nın Kur’an tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan Alimler Cemiyeti Üyesi Abdulhakim Sonkaya, kurban ve bayram arasındaki ilişkiyi anlattı. Sonkaya, “Kurban yakın olmak demektir. Hac ise hedef demektir. Demek ki kurban ve hac arasında ince bir bağ vardır. Dolayısıyla ikisini birlikte idrak etmek, hedefimi yakın görüyorum demektir. Bayram ise bu ruh halini tekrar kazanmanın bir fırsatıdır. Yani her ulaştığımız kurban bayramı bizi hedefimize biraz daha yaklaştırıyor. Eğer biz bu duygularla yaklaşırsak bayram sevincini her zaman hissederiz. Ümmet ne kadar zorda olursa olsun bayram sevincini yaşamalıdır. Çünkü biz bayramı farklı görüyoruz. Ümmetin zaferini yakın gördüğümüz için bayramlarımızı sevinçle idrak ediyoruz. Bu kurban bayramı zafere yaklaştığımız duygusunu canlandıracaktır. Ve göreceksiniz bu duygularla mü’minler zafere daha yakın olacaktır’ diye konuştu.

Konuşmanın ardından tatlı ikramı yapıldı. Daha sonra bayramlaşma etkinliğine katılan yüzlerce kişi halka oluşturarak salavatlar eşliğinde tek tek bayramlaştı. Bayramlaşma etkinliğinde Grup Özlem sanatçıları, seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle programa renk kattı.

Mehmet Emin Çınar’ın sunumunu yaptığı program, Şeref Güler’in okuduğu dua ile sona erdi. Erkan Yavuz / İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir