• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl'de kurban dayanışmasıyla örnek bir köy
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl merkeze bağlı Garib köyü, her yıl kurban Bayramı’nda gerçekleştirdiği dayanışmayla, İslami kardeşliğinin örnekliğini sergiliyor. 110 haneli köyde kurbanlıklarını bir araya getiren köylüler, kesimden sonra etleri eşit şekilde pay ediyor.

İlke Haber Ajansına konuşan köylülerden Serhat Çınar, köy halkı olarak göstermiş oldukları kurban dayanışmasının çevre köylere ve tüm Müslümanlara örnek ve teşvik olması açısından iyi bir kardeşlik ortamı oluşturduğunu söyledi.

Çınar, “Kurban kesen kardeşlerimiz kurbanlıklarını biraraya getiriyor. Köyün uygun temiz bir yerinde kesmeye başlıyoruz. Kurban edilmek üzere 22 adet büyükbaş kurbanlık kestik. Bir dayanışma içerisinde yapılan bu kurban organizasyonu sonunda kurban etleri bir araya getirildi. Köyde bulunan 110 hane arasında eşit şekilde pay edilerek dağıtıldı. Bu tür organizasyonlar, köydeki kardeşliğin, saygı ve sevginin oluşmasına vesile oluyor. İslam kardeşliğinin tesisi için güzel bir organizasyon oluyor. Ayrıca geçmişte baba ve dedelerimizden kalma güzel bir örf ve adetin tekrar toplumda yeşermesi için böylesi adımların herkes tarafından atılmasını tavsiye ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Ömer Akın ise, yıllardır köylerinde yapılan bu uygulamanın başka köylerde de örnek alındığını söyledi. Akın,  “Hayırlı işler konusunda örnek ve vesile olmak bizim için bir sevinç kaynağıdır.  Köyde kesilen kurbanlıklardan sadece köydekilere değil, köy dışında bulunan akrabalarımızı da gönderiyoruz. Umarım köyümüzün yaptığı bu kayda değer davranış, herkese örnek olur. Yitirdiğimiz manevi değerlerimize ve güzel İslami örf adetlerimize geri döneriz. Toplumda bozulan huzurun oluşmasına yeniden kavuşuruz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir