• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Araştırma Görevlilerinin Maaşlarına Zam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti`nin düzenlediği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, müjde bekleyen birçok kişi olduğuna işaret ederek, bir televizyon programında akademisyenlere yönelik müjdeleri olacağını ifade ettiğini söyledi.

Arife gününden bir gün önce ilgili bakanlarla son düzenlemeler için toplantı yaptıklarını ancak o gün ilan etmeyi düşünmediklerini anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç akademisyen arkadaşlarımızdan, araştırma görevlilerimizden o kadar çok talep geldi ki `Bize iki bayram yaşatın` diye, buradan bir müjdeyi de onlarla ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü kendi ilim adamlarına sahip çıkamayan bir ülke, geleceğe de damga vuramaz, sahip çıkamaz. Uzun zamandır da aslında bunun çalışmaları başlamıştı.

İnşallah bayramı müteakip yapacağımız bir yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlilerimizle, Maliye`de, Hazine`de, Dışişleri`nde, diğer yerlerde göreve başlayanlar arasındaki fark tamamıyla kapatılacak ve yaklaşık yüzde 35`lik bir zam ile genç akademisyenlerimiz de diğer bütün akranları gibi aynı haklara sahip olacaklar. İlmi çalışmayı teşvik etmek için akademik teşvik primiyle buna ek olarak ayrıca yüzde 20`ye varan bir teşvik katkısı yapılacak."

Davutoğlu, gençleri yetiştiren üniversitedeki öğretim üyelerinin, akademisyenlerin huzur içinde ve gelecek kaygısı içinde olmadan çalışmalarının elzem olduğunu vurgulayarak, "İnşallah bütün diğer kamu çalışanları da aynen akademisyenlerimiz gibi bu ülkenin geleceği için alın teri döken kardeşlerimizin çabalarıyla bu ülke yükselmeye devam edecek. Üniversitelerimizde bu anlamda geleceğe dönük olarak daha kapsamlı adımlar atmaya da kararlıyız. Bu müjdemizi bütün akademisyen kardeşlerimize bayram hediyesi olarak takdim ediyorum" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir