• DOLAR 34.25
  • EURO 37.566
  • ALTIN 2927.081
  • ...
Tarsus`un İlk Hac Kafilesi Dualar İle Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus`tan kutsal topraklara gidecek olan 250 kişilik hacı adayından ilk kafile olan 70 kişilik hacı adayı kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.

Tarsus`ta 2011 yılı için 2500 ön kaydın yapıldığını belirten Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, bu sayının içinden 250 kişin kutsal topraklara gitmek için hak kazandığını belirtti.

Uğurlama töreninde konuşan Müftü Akbaba; "Hac ibadeti farz olan ibadetlerdendir. Ama günümüz şartları bu ibadeti yapmayı kısıtlamış durumda. Her yıl kutsal topraklara binlerce hatta milyonlarca başvuru yapılmaktadır. Ama maalesef bu sayı içinde çok az bir sayı gitmeye hak kazanıyor. İnşaallah bu yıl gidemeyenler, önümüzdeki yıllarda giderler. Bu yıl gidenler de, bizlere çokça dua etsinler ve şimdiden Allah`tan hac ibadetlerini kabul etmelerini niyaz ederim"dedi.

Tarsus Ulu Cami önünde Cuma namazından sonra yapılan törenle uğurlanan ilk hacı kafilesine katılanların sevinçten ağladıkları gözlenirken, geride kalanların üzüntü ve hasret gözyaşları döktükleri görüldü.

Yapılan konuşma ve dualarının ardından 70 kişilik ilk hacı kafilesi, otobüs ile Adana Havalimanına gitmek üzere yola çıktı.
A. Hakim Kurt - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir