• DOLAR 32.345
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2244.658
  • ...
`Kurban Allah`a yaklaşma vesilesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe Müftüsü Masum Taşçı, Kurban bayramının yaklaşması nedeniyle kurban ibadeti ve kurban kesimi hakkında açıklamalarda bulundu.


Konuşmasında Kurban ibadetinin Hz. İbrahim(as)`den günümüze kadar gelen bir ibadet olduğunu belirten Taşçı, "Kurban, Peygamberlerden günümüze kadar gelmiş bir ibadettir. Hz. Muhammed(sav) ümmeti de Kurban Bayramında Allah`a yakınlaşma niyeti ile kurban ibadetini yerine getirmişlerdir.” şeklinde konuştu.

Kurban kesimi ile ilgili önemli açıklamalarda   bulunan Taşçı,  Kurban Hanefi mezhebine göre bayramın ilk gününden üçüncü gününe kadar, Şafii mezhebine göre ise bayramın ilk gününden dördüncü gününe kadar kesilebileceğini belirtti.


Taşçı “Kurbanın dinimize göre zengin insanların kurban kesmesi Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise sünnet olduğunu belirterek, “Kurbanı kesecek kişi, evdeki asli ihtiyaçlarının dışında Kurban alabilecek durumda olan kişiler kurban kesmelidir. Kurban alan kişiler, alacakları hayvanın noksansız ve azalarının tam olmasına dikkat etmeleri gerekir.” dedi.


Kurban keserken dağıtımın önemine de vurgu yapan Taşçı,  kesilen kurbanın üç kısma ayrılıp hane halkına, fakirlere ve komşuya verilmesi gerektiğini, ancak kesilen kurban adak kurbanı ise, hane halkının bu etten yiyemeyeceğini ve tamamının fakirlere dağıtılması gerektiğini vurguladı.


Taşçı son olarak, “Kurban ibadeti İslami bir şiardır. Her ne kadar bazı  mezheplerde sünnet olsa da, Kurban Bayramında o duygunun  tadılması  lazımdır.” İfadelerine yer verdi. (Masum Erden-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir