• DOLAR 32.343
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2239.178
  • ...
Kozluk'ta Küsket Su Projesi'nde sona yaklaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kozluk (Hazo) ilçesinde yaşanan su sıkıntısını çözmek için bir buçuk yıldır uygulamaya konulan “Küsket Su Projesi” çalışmaları devam ediyor.

İlçe merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Akçalı (Küsket) köyünden başlanıp yeraltına döşetilen su boruları ilçe merkezine ulaştı.

Çalışmadan dolayı çarşı merkezinin bazı noktalarında ulaşım hususunda ara ara sıkıntılar yaşandı. Yapılan kazı işlemlerinde kopan yer altı elektrik telleri ise çarşı merkezinde bulunan esnafların bir süre elektriksiz kalmalarına neden oldu. Elektrik tellerinin onarımı için yapılan çalışmayla birlikte çarşıda çalışma uzarken, çarşı esnafları çalışmanın hemen bitmesi için çalışmaların daha da hızlandırılmasını istiyor.

Küsket Su Projesiyle ilgili açıklamada bulunan Kozluk Belediye Başkanı M. Veysi Işık, Bir buçuk yıla yakındır çalışması devam eden Küsket Su Projesi’nin yüzde 75 oranında tamamlandığını belirtti. Işık, “Yılbaşına kadar bitirmeyi düşündüğümüz bu proje ilçemizde var olan su problemini büyük ölçüde çözecek.” dedi. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir