• DOLAR 32.338
  • EURO 35.221
  • ALTIN 2247.08
  • ...
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü  Şırnak'ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay,  bazı temaslarda bulunmak ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelmek üzere Şırnak’a geldi.

Atalay bir otelde yerel basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şubesi olmayan illerdeki basın mensuplarının sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi.

Şırnak’ta geleceği ve hedefi olan bir basın ordusuyla karşılaştıklarını belirten Atalay, basın mensuplarının talep ve sorunlarını dile getirdiklerini belirtti.

Her il  ve ilçenin güçlü bir basına ve çok sesliliğe ihtiyacı olduğunu aktaran Atalay, Şırnak’ın çok seslilikle kalkınabilecek bir il olduğunu düşündüğünü belirterek, “Çözüm süreciyle sokaklarımızda, caddelerimizde ve yerleşim yerlerimizde, halkımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktıklarını görüyoruz .Bu yöre hızla kalkınmaya başlıyor.Gelecekte büyük yatırımları  ve   turistleri  çekebileceğini düşünüyoruz.  Dünyanın en eski medeniyetlerinden birisinde yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilmemiz gerekir.”dedi.

Yörede turist çekebilecek mekanların ortaya çıkarılmaya başladığını, bu mekanların tanıtılmasıyla bölgede bir hareket yaşanacağını belirten Atalay, oluşan hareketle yatırımları da beraberinde getireceğini söyledi.

Atalay konuşmasının sonunda, “Bu yörenin insanları daha fazla kazanmaya başlayacak. Burada en büyük payı basın mensupları elde edecek.” İfadelerine yer verdi.

Atalay, daha sonra Şırnak Valisi Hasan İpek’i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.Vali İpek Atalay’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine Şırnak’ın simgesi Hz.Nuh’un gemi maketini hediye etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir