• DOLAR 32.343
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2239.851
  • ...
Sevgi Evleri'ndeki çocuklar için doğum günü partisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS – Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar için doğum günü partisi programı düzenlendi.  Programa Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, kurum müdürleri ve Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar katıldı.


Yeni yaşlarına giren çocukları kutlayan Milletvekili Hilmi Bilgin, onlara bir aileleri olduğunu hissettirmek için bu etkinliğin düzenlendiğini belirterek, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hizmet eden hükûmetimiz, her alanda olduğu gibiü sosyal devleti sadece Anayasa’da yazan kavram ortamından çıkarıp,, sosyal devletin gereğini yapmak üzere, 12 yıl boyunca ciddi gayretler sarf etti” diye konuştu.

Bu güzelliği başka yerlerde de söyleyeceğini ifade eden Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, “Bu yavrularımızın sıcak kucağa, aile ortamına ve şefkate ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizim sosyal devleti,  önceki dönemlere bakarak çok ileriye götürdüğümüzü milletvekili arkadaşımız da izah etti ama bu yetmez. Çok daha ileriye gitmemiz lazım. Bu yavrularımızın sıcak ev ortamında, her zaman bir şefkat elinin başlarında olması gerektiğine inanıyorum. Bu tabloyu memleketimde görmekten dolayı çok mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı.


“Bu iyi bir başlangıç”
Son olarak konuşan Vali Barut, Sevgi Evleri’nde kalan çocukları evladı gibi gördüğünü ifade ederek, “Bu programları eşimin gayretleriyle Niğde’de başlattık ve her ay devam ettirdik. Çok güzel geri dönüşümler aldık. Sivas’ta da bu konu gündeme geldiğinde böyle bir şey başlattık ve burada da güzel geri dönüşümler almaya başladık.” dedi.


Konuşmaların ardından Ağustos ve Eylül ayı içerisinde doğan 25 çocukla birlikte protokol üyeleri beş katlı doğum günü pastasını kesti. Ardından çocuklara hediyeleri takdim edildi. Sivas Belediye Konservatuvarı Müzik Topluluğu’nun müzik şöleni  eşliğinde çocuklar doğum günlerini gönüllerince eğlenerek kutladı. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir