• DOLAR 32.347
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2238.488
  • ...
Ziya Eren Spor Lisesinin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Ahmet Eren Bulvarında 24 derslikten oluşan ve 170 öğrenci kapasiteli Ziya Eren Spor Lisesinin açılışı törenle yapıldı.

Programda konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk,  18 yıl önce dönemin Bitlis Valisi Mustafa Yıldırım tarafından oluşturulan Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) aracılığıyla memleketlerine vefa borcunu ödemek isteyen Bitlislilerin Bitlis’e hizmet ettiklerini söyledi.

“Bunlar olmasaydı belki Bitlis bugünkü konumundan çok daha geride olabilirdi.”diyerek konuşmasını sürdüren Vali Öztürk, “Bu ilin yetiştirdiği insanlar kendi iline bir yatırım gerçekleştiriyorlar. Burada görev yapan Vali Mustafa Yıldırımı tebrik ediyorum. İline teşvik, eğitim ve hayır kuruluşu anlamında pek çok hizmeti yürüten birçok sıkıntıları gideren bu işadamlarımıza hepimizin şükran borcu olduğunu belirtmekte fayda var.”dedi.



Eren Holding adına konuşan İşadamı Ahmet Eren ise, “Burada BETAV adına Bitlis’te çeşitli eğitim kurumları yaptırdılar. Sadece Bitlis’e değil ilçelerimize de yaptılar. Burası eğitim vadisine dönüştü. Bu şekilde olması Bitlis için bir şanstır. Eğitim kalitesinin yükselmesi için bir şanstır.” şeklinde konuştu.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur ise, “Bizim için böylesi anlar meslek hayatımızın en anlamlı ve özel anlarından biridir.  Burada 170 öğrenci eğitim görüyor. 24 derslikli okulun bir bölümü Güzel Sanatlar Lisesi olarak kullanılacak.”dedi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bitlis fotoğrafı Ahmet Eren’e hediye edildi. Kurdele kesimi ile açılışı yapılan okul daha sonra davetliler tarafından gezildi. Açılışa  çok sayıda BETAV üyesi, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan ve çok sayıda davetli katıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir