• DOLAR 32.342
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2241.63
  • ...
BEÜ'de akademik yıl törenle başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS – Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ)  Akademik Yıl açılışı, Rahva kampüsündeki toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle yapıldı.

Programda bir konuşma yapan Prof. Dr. Mahmut Doğru, Bitlis Eren Üniversitesi’nin her geçen gün gerek fiziki yapısı gerekse öğrenci, idari ve akademik kadrolarıyla ile büyümekte olduğunu belirti. Doğru, “Geleceğin önemli bilim merkezi olma yolunda büyük adımlar atan ‘Bilimin Yeni Güneşi’ olan üniversitemizin akademik açılışını yapmaktan mutluluk duymaktayım. Üniversitemizin fiziki yapısı Eren Holdingin eşit yükümlülüğü ile devam ettirilmekte ve bu yıl Eren Holding tarafından yapımı tamamlanan cami inşaatı ve Konukevi kullanıma açılmış Mühendislik-Mimarlık Fakültesi binası ise kısa zamanda tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır.” dedi.

Doğru konuşmasında üniversite tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikleri de aktararak, “Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde üniversitemiz önemli ulusal ve uluslararası etkinliklere de imza atmıştır. Bunların başında Ağustos ayı sonlarında Viyana’da gerçekleştirdiğimiz el sanatları sergisi olmak üzere 3. Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim Kültür ve Sanat sempozyumu, Türk Dil Kurumu ile gerçekleştirdiğimiz Arap Harfli Yazıtlar ve Ahlat Mezar Taşları Çalıştayı, 4. Kariyer Günleri, yakın zamanda Türk Tarih Kurumu desteği ile geçekleştireceğimiz Birinci Dünya Savaşının Yüzüncü Yıldönümü sempozyumu sayılabilir.

Üniversitemiz özellikle gelecek yıl Ahlat ve Bitlis’te yapacağı ‘Doğu ve Batıda Selçuklu’ Sempozyumu Ülkemizdeki Üniversiteler ve ilgili Kamu Kurumlarının yanı sıra başta Pekin Üniversitesi olmak üzere, Rusya, Kırgızistan, İran ve Azerbaycan’dan önemli Üniversite ve Bilim İnsanının katılımı ile kültür varlığımızı dünyaya tanıtacaktır. Üniversitemiz, bu faaliyetleriyle Uluslararası Kültür ve Edebiyat dergisine kapak olmuştur.”dedi.


Bitlis Eren Üniversitesinin gelişimini de anlatan Doğru, “Üniversitemizin öğrenci sayısı 7 bini geçmiş akademik ve idari personel sayısı ise 650’e varmış durumdadır. Üniversitemiz 5 Fakülte, 7 Meslek Yüksekokulu, 3 Yüksekokul, 2 Enstitü, birçok Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi, Dil eğitim Merkezi, İleri Araştırma Laboratuarı, Yapı Denetim Laboratuarı ile öğrencilerimize, ilimize, Bölgemize, Yurdumuza ve Dünyaya eğitim ve öğretim, bilim ve hizmet alanında katkı sağlamaya çalışmaktadır.” şeklinde konuştu.

Program, konuşmaların ardından terfi eden öğretim üyelerine belgelerinin verilmesi ile devam etti. Akademik yıl açılışı, verilen ilk ders ile başladı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir