• DOLAR 32.346
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2240.215
  • ...
Tüm Sağlık-Sen'den bayram ikramiyesi isteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Sağlık Bakanından Bayram ikramiyesi isteğini yineledi.

Erözgün, “Hükümet ile yetkili konfederasyon arasında varılan uzlaşma gereği her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki kez zam alan memurlar, ilk defa bu yıl ikinci zammı alamadığı gibi 6 aylık enflasyon farkından da mahrum kalmıştır” dedi.

Sağlık çalışanlarının ekonomik yönden zorda olduğunu belirten Erözgün, “Ramazan ve Kurban Bayramlarında sağlık çalışanlarına bayram ikramiyesi ödenmesi sabit ve dar gelirli çalışanların da huzur içinde bir bayram geçirmeleri için önemli ve öncelikli bir taleptir. Siyasi iradenin bu talebimizi dikkate almasını arzu ediyoruz. Çözüm odaklı sendikacılık anlayışı ile her bayram öncesi gündeme taşıdığımız Bayram ikramiyesi talebimizi Sayın Sağlık Bakanımızdan talep ediyoruz. Genel Bütçeye yük olmadan Döner sermaye ödemelerinden sağlık çalışanlarına Ramazan ve Kurban Bayramlarında bir maaş tutarında Bayram ikramiyesi ödenmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bir genelge ile sağlık çalışanlarının bayram ikramiyesinin çözülebileceğini belirten Erözgün, “Sayın Bakan arzu ederse hiçbir yasal değişikliğe hiçbir düzenlemeye gerek kalmadan bir genelge ile döner sermaye ödemelerinden bayramlarda sağlık çalışanlarına ikramiye şeklinde bir ödeme yapılması için verecekleri yazılı bir talimat tüm sağlık çalışanlarına gerçek bir bayram yaşatacaktır. Ne Maliye Bakanlığının iznine ne bir yasal düzenlemeye ihtiyaç bulunmamaktadır. Döner sermaye yönetmeliğinde bile bir değişiklik gerektirmeden bir genelge ile sağlık çalışanlarının Bayram ikramiyesi çözülebilir” dedi.

“Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bunun örnekleri bulunmakta” diyen Erözgün, Başka kurumlarda da genel bütçe dışında Bakan talimatı ile farklı ödemeler yapılabilmekte olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan Döner sermaye gelirlerinden ikramiye ödenmesini isteyen Erözgün, “Sayın Sağlık Bakanımız son yıllarda sağlık çalışanları üzerinde uygulanan şiddet, Bakanlığın yeniden yapılanması sırasında yapılan tayin ve atamalardaki memnuniyetsizlik ve sistem değişikliği sırasında meydana gelen moral ve motivasyon bozuklukları sağlık çalışanlarını huzursuz ve tedirgin etmiş, işteki bu sıkıntılar ve ekonomik sıkıntılar üst üste gelerek aile huzursuzluklarının sağlık çalışanları arasında hat safhaya gelmesine sebep olmuştur. Sağlık çalışanlarının bozulan morallerinin yeniden düzeltilmesine ve motivasyonlarının artmasına yol açacak böyle bir uygulama sağlık çalışanlarının hizmet üretiminde çok önemli bir artı değer olacaktır. Bu nedenle Tüm Sağlık-Sen olarak Ramazan ve Kurban Bayramlarında Sağlık çalışanlarına döner sermaye gelirlerinden birer maaş ikramiye ödenmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir