• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
PKK`nin Acelesi Var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eymen Çelik / Haber Yorum

Bayık`ın yaptığı bu son çıkışı ister istemez akıllara Türkiye`nin IŞİD`e karşı oluşturulan koalisyona katılması konusunda yapılan baskıları hatırlattı. 

Bilindiği üzere geçen haftalarda IŞİD`e karşı oluşturulan koalisyona Türkiye katılmama konusunda ciddi bir direniş gösterdi.

Ancak daha sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın açıklamalarıyla Türkiye bu konuda geri adım attı. Bu da Türkiye`ye yapılan baskıların mahiyeti konusunda kamuyounda soru işaretlerine yol açtı. Bayık`ın yaptığı son açıklama ister istemez "Acaba bu baskıların bir argümanı da PKK mi?" sorusunu akıllara getirdi.

Bayık ateşkesin sona ermesi için 30 Eylül gibi çok kısa bir tarih vererek aslında bu baskının bir aracı olduğu ihtimalini güçlendirmiş oldu. Çünkü bu kadar aceleci davranmasının başka bir izahı olamaz. Ne oldu da bir hafta sonra herşey bitmiş olacak?

Herkes Türkiye`nin IŞİD`e karşı oluşturulacak olan koalisyona katılmasını haklı olarak eleştirirken, nedense kimse PKK`nin doğrudan bu operasyonun bir aracı olmasını eleştirmiyor dahası görmezden geliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir