• DOLAR 32.341
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2241.802
  • ...
YAR-DER`den Kobanililiere temizlik malzemesi yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Kobani’de yaşanan çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sığınan mültecilere yardım eli uzanmaya devam ediyor. Okul, cami ve taziye evi gibi yerlere sığınan binlerce mültecinin en büyük sorunun hijyen olduğunu tespit ettiklerini belirten Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR DER), Suruç Yatılı İlköğretim Okulu ve camilerde bulunan yüzlerce aileye temizlik ürünü dağıttı.

Konuyla ilgili açıklama yapan YAR DER Başkanı Mustafa Bozkurt, birkaç gün önce mültecilerin durumlarını yerinde tespit etmek için incelemelerde bulunduklarını; gıda, giyim ve ev eşyası ihtiyaçlarının yanında temizlik malzemesinin de eksik olduğunu gördüklerini belirtti.

Mültecilerin en önemli ihtiyaçlarından birinin de temizlik malzemesi olduğunu ifade eden Bozkurt, Suruç ilçesinde bulunan yaklaşık 400 aileye temizlik malzemesi dağıttıklarını söyledi.

Dernek olarak Şanlıurfa merkezde bulunan Kobanili sığınmacılara yönelik gıda, giyim ve ev eşyası gibi yardımlarının sürdüğünü ifade eden Bozkurt, Türkiye’ye sığınan mültecilerin sorunlarının çözümü için başta devlet olmak üzere herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

(Osman Gülebak-Fatih Akgül- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir