• DOLAR 32.337
  • EURO 35.172
  • ALTIN 2240.891
  • ...
Kobani sınırındaki hayvanlar telef oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Suriye’de yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırına dayanan mülteciler yanlarına getirdikleri hayvanlarıyla sınırda beklemeye devam ediyor.

Tel örgülerin dibinde aç ve susuz bekleyen hayvan sürülerinin yavaş yavaş telef olduğu belirtiliyor. Kobani tarafında geri dönebilme umuduyla bekleyen mülteciler, arkalarında hayvan sürülerini bırakarak Türkiye tarafına geçtiler.

Sınırda bekleyen bazı hayvanlarının açlık ve susuzluktan telef olduğunu belirten Halide Kadir, birçok hayvanın da acı çekmemesi için silahla öldürdüklerini ileri sürdü.

Sınırda bekleyen hayvanların açlıktan ölmemesi için ellerinde bulunan kuru ekmeği verdiklerini söyleyen Evin Osman, hayvanlardan sağdıkları sütle hayata tutunmaya çalıştıklarını belirtti. Osman ayrıca, Türkiye tarafından hayvanlarına bir tanker su getirildiğini ancak bunun hayvanlarına yetmediğini söyledi.

Yaklaşık 10 gündür aç ve susuz bir şekilde hayvanlarının sınırda beklediğini ve bu yüzden 70 tane hayvanından 10 tanesinin telef olduğunu ifade eden Adnan Ali, sınırda çok sayıda hayvanın olduğunu ama kimsenin hayvanların telef olmaması için bir şey yapmadığını vurguladı.

Öte yandan sınırda bekleyen hayvanlarının ölmemesi için hayvanlarını otlatmaya götüren 3 çocuk mayına basmıştı. Mayına basan çocuklardan biri hayatını kaybetmişti.

Şanlıurfa Valiliği yaptığı açıklamada, sınırda bekleyen hayvanların telef olmaması için yem ve su dağıtıldığını ifade etti. Kobanililer ise, dağıtılan yem ve suyun yetersiz olduğunu dile getirdiler. (Fatih Akgül / Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir