• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ukrayna`daki Çatışmalarda 3 Bin 245 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CENEVRE: Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, Ukrayna`daki insan hakları durumunu oturumda ele aldı.

Oturumda konuşan BM İnsan Hakları`ndan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İvan Simonoviç, Ukrayna`nın doğusundaki grupların yabancı unsurlar yardımıyla radikallleşmeye devam ettiğini söyledi.

Ukrayna`daki çatışmalarda 21 Eylül tarihi itibarıyla 3 bin 245 kişinin öldüğünü belirten Simonoviç, Malezya uçağının düşmesiyle hayatını kaybeden 298 kişinin de eklenmesiyle, bu rakamın 3 bin 543 olduğunu aktardı.

Bu rakamların ulaşılabilen kaynaklardan gelen bilgilerden derlendiğine işaret eden Simonoviç, gerçek rakamın çok daha fazla olabileceğini vurguladı.

Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçılar, Ukrayna`nın doğusunda nisan ayında hükümet güçleri ile çatışmaya başlamış, taraflar 5 Eylül`de ateşkes anlaşması yapmıştı.

Kırım

Kırım`ın Rusya tarafından ilhak edilmesinin de pek çok insan hakları sorununa yol açtığına değinen Simonoviç, insan hakları ihlallerinin "öz savunma güçleri" adı altındaki gruplar tarafından yapıldığını ifade etti.

Simonoviç, "Kırım`da Rusya Federasyonu yasalarının kabul edilmesiyle ifade, toplanma, örgütlenme, din ve vicdan özgürlükleri kısıtlandı" dedi.

Kırım Tatarlarının liderlerinin Kırım`a girişinin engellendiğine dikkati çeken Simonoviç, "Kırım Tatarları özellikle eğitim, istihdam ve mülkiyet hakları konusunda ayrımcılığa maruz kalıyor" diye konuştu. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir