• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yeni kurulan mahalle hizmet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl’de yeni kurulan İçmeler Mahallesi’nde sağlık ocağı, taziye evi ve Kur’an kursu gibi sosyal ve kültürel tesislerin bulunmadığını belirten mahalle muhtarı Felemez Aytar, hizmet beklediklerini belirtti.

“Mahallemizde sağlık ocağı yok”
Mahallelerinin en önemli ihtiyacının sağlık ocağı olduğunu ifade eden muhtar Aytar, “En önemli sorunlarımızın başında sağlık ocağının olmaması geliyor. Bu konuda mahalleli sıkıntı yaşıyor. Mahallemizde bulunan sosyal tesisler binası boş durumdadır. Bu bina hazine mallıdır. Daha önce bir süre okuma salonu olarak kullanıldı. Buranın sağlık ocağı olmasını istiyoruz. Konuyla ilgili Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğüne dilekçe verdik, sonucunu bekliyoruz. Yine bu konuda valiliğimizden yardım talep ediyoruz.”dedi.

Aytar, “İçmeler Mahallemizde bir aile hekiminin olması şarttır. Burada bulanan birçok mahalle sakininin maddi durumu iyi değildir. Hasta olan bir mahalle sakininin bir iğne vurmak için kilometrelerce yol gitmesi gerekiyor. Bu da bir eziyettir. Hatta devamlı ilaç kullanan yaşlılarımız var. Bir ilaç yazmak için devlet hastanesine gitmesi lazım. Tüm bu sıkıntıların çaresi, yanı başımızda bulunan bu boş binanın sağlık ocağı olarak tahsisiyle biter. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Yakında burada bulunan 612 konutun teslimatı yapılmasıyla İçmeler Mahallemizin nüfusu 5 bine çıkacaktır.”ifadelerini kullandı. Mahallede görevli olan tek hemşirenin sağlıksız bir ortamda hizmet verdiğini belirten muhtar Aytar, bir an önce sağlık ocağına ve aile hekimine kavuşmak istediklerini söyledi.

“Bingöl’ün son kurulan mahallesi olduğumuz için sorunlarımız çok”
Aytar, mahallelerinin yeni bir yerleşim yeri olduğunu sözlerine ekleyerek, “Burada Kuran kursumuz yok. Taziye yerimiz yok, bu konularda sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca gençlerimizin spor yapabileceği tesislere ihtiyacımız var.”dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir