• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
BTSO, Fransa büyükelçisi ve Bordeaux heyetini ağırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - BTSO, Fransiz Büyükelçi Laurent Bili, Bordeaux şehrinden gelen heyeti kabul etti. BTSO Yönetim Kurul Üyesi Şakir Umutkan ve Genel Sekreter Dr. Hüseyin Güler tarafından karşılanan heyette Fransa’nın Bursa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak da yer aldı.

“İşbirliğinin parçası olmak isteriz”
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Fransa Büyükelçisi Bili ve Bordeaux şehrinden gelen heyeti ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek,  “Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bordeaux arasında kardeş şehir olma konusunda işbirliği adımları atılıyor. Bordeaux şehri, Fransa’nın en büyük şehirlerinden birisi. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu işbirliğinin bir parçası olmak isteriz. Fransa’da çok sayıda Türk vatandaşının yaşıyor olması, işbirliğinin daha da güçlü olmasını sağlayacak. BTSO olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” dedi.


“İşbirlikleri ülkeler arasın dostluğu artıracak”
Büyükelçi Bili de, Bordeaux’un ülkenin güneybatısında yer alan 1 milyon 200 bin nüfuslu ve Fransa’nın 6. büyük metropolitan şehri olduğunu söyledi. Bursa ile Bordeaux arasında yapılacak işbirliğinin iki ülkenin ilişkilerine de olumlu yönde yansıyacağını ifade eden Bili,  işbirliğinin iki şehir için güzel gelişmelerle sonuçlanmasını temenni etti.

Bordeaux ile Bursa arasındaki işbirliğinde BTSO’nun büyük rol alacağını anlatan Bili, “Bursa, Osmanlı devleti döneminde başkentlik yapan bir şehir. Tarihi ipek yolu üzerinde bulunmasından dolayı önem arz ediyor. Bursa’da otomotiv önemli sektörlerden birisi. Biz, Bordeaux ile Bursa arasındaki bu işbirliğinin artmasını istiyoruz. İlk adımlarımızı attık. Güzel gelişmeler olacağına inanıyorum. Bursalı misafirlerimizi Bordeaux şehrine davet ediyoruz. BTSO’nun katkılarıyla da işbirliğini güçlendireceğiz” dedi.


BTSO Genel Sekreteri Hüseyin Güler ise Fransa Büyükelçisi Bili ve beraberindeki heyete BTSO’nun projelerindeki son gelişmeler hakkında açıklamalar yaptı. Ziyaretin sonunda Şakir Umutkan ve Büyükelçi Bili, birbirlerine hediyeler takdim etti.   (Zeki Aras – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir