• DOLAR 32.475
  • EURO 34.719
  • ALTIN 2436.901
  • ...
Sempozyuma halkın misafirperverliği damga vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Şırnak Üniversitesi öncülüğünde bu yıl Beytüşşebap’ta düzenlenen ve temasını İslam âlimi Molla Hüseyin Batewî olarak işleyen sempozyumda ilçe halkının misafirperverliği takdir topladı.

Beytüşşebap sempozyumuna gelen ve daha önceden 2 gün süreceği belirtilen sempozyumunda oteli olmayan ilçede misafirleri ağırlayan Beytüşşebaplılar, konukları kendi evlerinde ağırladılar.

Şırnak Üniversitesi, Beytüşşebap Belediyesi ve Kaymakamlığı sempozyum akademisyenleri için Öğretmenevinde konaklarken boşta kalan konukları da Beytüşşebap halkı kendi aralarında paylaşarak evlerinde ağırladı.

Akdağ ailesine misafir olan Şırnak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Ali Bilgin, gerek görsel gerekse yazılı medyanın Güneydoğu insanlarını çok yanlış yansıttığını buna gelip yerinde gördüklerini belirtti.

Medyanın olayları çarpıtıp insanları birbirine düşürdüğüne dikkat çeken Şırnak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Bilgin, ‘’Ben 3 yıldır Şırnak Üniversitesinde görev yapıyorum buraya gelmeden önce medyadan söylediklerini baz alarak korkarak geldim ama geldikten sonraki bir hafta içerisinde bütün kaygılarım sona erdi. Doğu insanının misafirperverliği, kadirşinaslığı takdirimi kazandı ve iyiki burada görev yapıyorum diyorum kendime her zaman. Bugün sempozyum nedeniyle geldiğimiz bu şirin ilçemizde Akdağ ailesine misafir olduk ve mahcup olacağımız şekilde hiç tanımadıkları ilk defa gördükleri insanları evinde misafir ettiler bunlar basit şeyler değil’’ diye vurguda bulundu.

Bilgin, ayrıca yeni öğretmen ataması olan öğretmenlerde seslenerek doğuya çıkan öğretmenlerin hiç kaygılanmadan gözleri kapalı bir şekilde görevlerini ifa etmeleri için çağrıda bulundu.

Ağrı Üniversitesi memurlarından Hamit Kanıtlı da Doğu insanın özelinde Beytüşşebap insanlarının sıcakkanlı ve misafirperverliğini asla unutmayacağını söyledi.

Ev sahibi Cihat Akdağ da ’’ Beytüşşebap’a gelen misafirlerin ilçede otel olmadığı için biz de buranın insanı olarak konuklarımıza sahip çıkıyoruz elimden geldiği kadar onları evimizde barındırıyoruz. Biz atalarımızda, dedelerimizden böyle gördük’’ diyerek misafirperverliklerine dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir