• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
`11 Aydır Neden Yakalanamıyor?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - 24 Kasım 2010 tarihinde Genç ilçesine bağlı Yazkonağı köyü Sarısu Mahallesi`nde yol yapım çalışması sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden iş makinesi operatörü Alaattin Barası`nın kardeşi Abdullah Barası, katil zanlısı olarak aranan şahsın 11 aydır yakalanmasının kendilerini üzdüğünü ve olayın kafalarda soru işareti bıraktığını söyledi.

"Olayın Derinlemesine Araştırılması Lazım"
Abisinin kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayan dürüst bir insan olduğunu belirten Abdullah Barası, Hiç kimseyle bir sorunu ve kavgası olmayan merhumun, böylesi bir olayda hayatını kaybetmesinin derinlemesine araştırılması gerektiğini ifade etti. Abisinin katil zanlısının 11 aydır yakalanamamasının tuhaf olduğuna dikkat çeken Barası, köy yerinde gerçekleşen bir olayın bu kadar süre içerisinde aydınlatılaması ve katil zanlısının yakalanmamasının ilginç olduğunu kaydetti.

Şahsın yakalanmasına sorumlu olan kurumların duyarsız davrandığını savunan Barası, şahsın kendi köyünde olduğuna dair bilgiler aldıklarını ifade ederek zanlının olayı gerçekleştirdiği tarihten beri o bölgelerde gezdiğini öne sürdü.

İlgili kurumların söz konusu bölgelerde iyi bir araştırma yapmasını talep eden Barası, "Bu şahıs neden bir türlü yakalanmıyor? Buna aklımız ermiyor. Olayın üzerinden neredeyse bir yıl geçecek, ancak hiçbir adım atılmadı. Bu şahsın hangi amaçla bu olayı gerçekleştirdiği neden derinlemesine araştırılmıyor? Bizim tek talebimiz bu şahsın bir an önce yakalanması ve adalet önünde hesap vermesidir. Tek isteğimiz şahsın hukuki olarak cezası neyse cezasını çekmesidir" dedi.

Ali Yıldırım - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir