• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batmanlı Sanatçı Tapan`dan Fotoğraf Sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`ın tanınmış fotoğraf sanatçılarından İrfan Tapan, uzun aradan sonra ilk kez fotoğraf sergisi açtı. Fotoğraf sergisine Batman Valisi Ahmet Turhan, Rektör A.Selam Uluçam, Hasankeyf belediye başkanı A.Vehap Kusen, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, bazı kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen fotoğraf sergisinde, Sanatçı Tapan; tarihi kent Hasankeyf konulu fotoğraflarını Üniversite öğrencilerinin yanı sıra Batmanlılarla buluşturdu.

 

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Sedat Cereci`nin teklifi üzerine daha önce planladıkları tarih olan 5 Ekim 2011 itibariyle fotoğraf sergisini açan Sanatçı Tapan, "30 fotoğrafımla tarihe ışık tutan karelerle Batmanlılarla buluşuyorum. Hasankeyf`le ilgili bu sergimin amacı piyasada görünen tüm Hasankeyf fotoğraflarının kime ait olduğunu herkesin bilmesini istiyordum. En azından bir anlamda hem tarihe ışık tutuyorum hem de kendi fotoğraf tarihime ışık tutmuş olduğumu düşünüyorum. Fotoğraflarımdaki asıl vurgu insanların göremediği "Hasankeyf`leri" görsün istedim" diye konuştu.

 

05-09 Ekim tarihleri arasında sürecek sergi Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi`nde meraklılarını bekliyor.

Veysi Demir, M.Sait Çelik - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir