• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Bingöl`de 3 Projeden 2`si Solhan`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Mali Destek Programları kapsamında Bingöl`den 3 proje kabul edilmişti. Bingöl`ün 3 projesinden 2`si Solhan ilçesinde hayata geçirilecek.

 

Turizmin Anahtarı Yüzen Ada
Fırat Kalkınma Ajansı`nın (FKA) Turizm Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezince hazırlanan Turizmin Anahtarı Yüzen Ada Projesi FKA Ajansı tarafından kabul edildi.

 

Solhan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Aydın Coşkun, bu proje ile Yüzen Ada`nın bulunduğu alanda gerekli üst yapı (Ada çevresinin peyzaj ve çevre düzenlemesi) çalışmaları ile tanıtım faaliyetleri sonucunda tesis kalitesini arttırarak turizm potansiyelini harekete geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

 

Bir Proje de Solhan Eğitim Derneği`nden
Fırat Kalkınma Ajansı`nın (FKA) Teknik Destek Programı kapsamında Solhan Eğitim Derneğince hazırlanarak Ajansa sunulan Uzun Dönem Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi adlı projesi de kabul edildi. Dernek Başkanı Ferhat Bayar, projeleri kapsamında Solhan ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının geliştirecekleri projelerin niteliğini ve niceliğini geliştirmek için söz konusu kurumlardan proje hazırlama konusunda görevli kişilere Uzun Dönemli Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi verileceğini, verilecek uygulamalı eğitim boyunca katılımcıların sorun analizi, hedef analizi, paydaş analizi, risk&strateji analizi gibi gerekli analizleri yapmayı öğreneceklerini belirtti.

 

Bayar, ayrıca mantıksal çerçeve matrisinin de eğitim programının içinde yer alacağını söyleyerek, "Eğitimin sonunda katılımcılara projeleri için gerek duyacakları kaynakları bulmaları için de bilgilendirme yapılacaktır. Eğitim sonrasında katılımcılar kendi kurumlarının ihtiyaç duyduğu projeleri geliştirme ve bu projeleri gerçekleştirmek için uygun fon kaynaklarını araştırma-bulma becerisi kazanmış olacaklardır" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir